Roladki z łososiem wędzonym

Roladki z łososiem wędzonym

Zapraszam do przygotowania aromatycznych i eleganckich rolałdek z wędzonego łososia. To danie przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owoców morza. Tajemnica smaku tej potrawy tkwi w zastosowaniu delikatnej ryby, jaką jest wędzony łosoś, który w połączeniu z wyselekcjonowanymi przyprawami gwarantuje wyjątkowy smak. Idealną propozycją na wykwintny obiad czy kolację. Lekkie i smaczne rolałdkin zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. To prosty i szybki sposób na niebanalne danie, które zachwyci Waszych gości nie tylko smakiem, ale i efektownym wyglądem.

Składniki:

  • Farsz:
  • 20 dag kremowego twarożku
  • Pół pęczka koperku
  • Sok z cytryny
  • 20 dag wędzonego łososia w plastrach
  • Sól
  • Pieprz
  • Ciasto na naleśniki:
  • 2 szklanki wody
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • Sól

Roladki z wędzonego łososia – jak zrobić?

  1. 1.
    Ciasto:
    Ubić jajka, dodać wodę i mąkę, dokładnie wymieszać, lekko osolić.
    Na patelni posmarowanej olejem usmażyć naleśniki. Wystudzić.
  2. Farsz:
    Twarożek wymieszać z posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  3. Roladki:
    Naleśniki posmarować warstwą twarożku, przykryć płatami łososia i ostrożnie zwinąć w rulon.
    Naleśniki pokroić na kawałki i spiąć wykałaczką.

xxxx – dodatkowe informacje

Do farszu możesz dodać suszone pomidory, lub oliwki


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
Następny przepis: Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode