Roladki z łososiem wędzonym
Zapraszam do przygotowania aromatycznych i eleganckich rolałdek z wędzonego łososia. To danie przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owoców morza. Tajemnica smaku tej potrawy tkwi w zastosowaniu delikatnej ryby, jaką jest wędzony łosoś, który w połączeniu z wyselekcjonowanymi przyprawami gwarantuje wyjątkowy smak. Idealną propozycją na wykwintny obiad czy kolację. Lekkie i smaczne rolałdkin zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. To prosty i szybki sposób na niebanalne danie, które zachwyci Waszych gości nie tylko smakiem, ale i efektownym wyglądem.
admin
Składniki:
- Farsz:
- 20 dag kremowego twarożku
- Pół pęczka koperku
- Sok z cytryny
- 20 dag wędzonego łososia w plastrach
- Sól
- Pieprz
- Ciasto na naleśniki:
- 2 szklanki wody
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- Sól
Roladki z wędzonego łososia – jak zrobić?
-
1.
Ciasto:
Ubić jajka, dodać wodę i mąkę, dokładnie wymieszać, lekko osolić.
Na patelni posmarowanej olejem usmażyć naleśniki. Wystudzić. -
Farsz:
Twarożek wymieszać z posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. -
Roladki:
Naleśniki posmarować warstwą twarożku, przykryć płatami łososia i ostrożnie zwinąć w rulon.
Naleśniki pokroić na kawałki i spiąć wykałaczką.
xxxx – dodatkowe informacje
Do farszu możesz dodać suszone pomidory, lub oliwki
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
Następny przepis: Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką