Roladki z łososia i serka śmietankowego
Zapraszam Cię do spróbowania przepisu na roladki z łososia i serka śmietankowego. To pyszne, szybkie i eleganckie danie to idealna propozycja na specjalne okazje, ale także na co dzień. Aromatyczny łosoś doskonale komponuje się z delikatnym serkiem śmietankowym, tworząc niezapomnianą kompozycję smaków. Spróbuj tego przepisu, a na pewno zaskoczysz swoich gości eleganckim przysmakiem. Złożoność smaku wynikająca z połączenia tych składników, sprawia, że roladki z łososia i sera śmietankowego są nie tylko pyszne, ale i niezwykle satysfakcjonujące. Przepis jest prosty, a efekt końcowy zdecydowanie przekracza oczekiwania. To danie, które na stałe zagości na twoim stole.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 15 dkg wędzonego łososia w plastrach
- 10 dkg serka śmietankowego
- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- ogórek świeży
- opcjonalnie do smaku sól i pieprz
- wykałaczki
- koperek do dekoracji
Roladki z łososia i serka śmietankowego – jak zrobić?
-
1.
Serek wymieszałam z jogurtem, odrobiną soli, pieprzu i koperkiem. Plastry łososia rozłożyłam na desce i na każdy plaster nakładałam po łyżeczce serka. Zwijałam w roladkę. Jeśli plasterki były większe kroiłam je na pół.
Ogórka pokroiłam w paseczki i każdy kawałek przekłuwałam wykałaczką łącząc tym samym z roladką. Ozdabiałam małymi gałązkami kopru.
xxxx – dodatkowe informacje
Można użyć smakowego serka np. o smaku ogórka bądź ziołowy, jak kto lubi.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
Następny przepis: Roladki z mięsa mielonego z ryżem i marchewką