Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
Zachwyć swoje kubki smakowe z tym wyjątkowym przepisem na roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą. Jest to idealna propozycja na weekendowy obiad dla rodziny lub eleganckie danie na uroczysty wieczór. Delikatne mięso drobiowe, odżywczy szpinak i rozpływająca się w ustach mozzarella tworzą niesamowitą kombinację smaków. Jeśli szukasz zdrowej, ale jednocześnie wykwintnej potrawy, roladki ze szpinakiem i mozzarellą są właśnie dla ciebie. Oprócz wspaniałego smaku, danie to jest także bardzo atrakcyjne wizualnie, co na pewno uczyni je gwiazdą każdego stołu.
 
 
 
 
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- (dla 4 porcji)
 - 4 małe pojedyncze piersi kurczaka
 - 400 g mrożonego szpinaku
 - 1 kula mozzarelli
 - 4 ząbki czosnku
 - sól, pieprz
 - masło, olej (do smażenia)
 
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą – jak zrobić?
- Na patelni rozgrzej masło, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony wcześniej szpinak. Podsmaż przez chwilę doprawiając do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.
 - Na pierś rozłóż przestudzony szpinak.
 - …następnie zetrzyj mozzarellę.
 - Zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju usmaż roladki. Warto smażyć je na mniejszym ogniu aby mięso w środku nie było surowe. Roladki możesz również upiec w piekarniku.
 
Słowa kluczowe: roladki ze szpinakiem i mozzarellą, roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą
Porady – Dodatkowe informacje
Roladki ze szpinakiem i mozzarellą powinno się smażyć na wolnym ogniu, aby mieć pewność, że mięso w środku nie jest surowe.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
Następny przepis: Roladki z łososia i serka śmietankowego






