Rolada z Piersi Indyka Nadziana Pieczarkami

Rolada z Piersi Indyka Nadziana Pieczarkami

Ta pyszna rolada z piersi indyka nadziana pieczarkami to wykwintny przepis, który doskonale sprawdzi się jako propozycja na niedzielny obiad czy wyjątkowe okazje. W ceniony za delikatny smak i niską zawartość tłuszczu indyk wprowadzi na stół nutę elegancji i nowoczesnej sztuki kulinarnej. Rolada z piersi indyka to nie tylko zdrowa alternatywa dla tradycyjnych mięs, ale również prawdziwa uczta dla podniebienia. Połączenie delikatnej piersi z aromatycznymi pieczarkami tworzy wyjątkowe danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Przepis jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy na pewno zaspokoi oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki:

  • filet z piersi z indyka
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubione przyprawy do drobiu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Farsz:
  • 250 g pieczarek
  • 50 g tartego sera
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Rolada z piersi indyka nadziana pieczarkami – jak zrobić?

Słowa kluczowe: rolada indycza, indyk rolada, rolada z fileta indyka, pierś z indyka rolada, rolada z indyka przepis, pierś z indyka roladki, rolada z indyka przepis siostry Anieli, rolada z indyka

xxxx – dodatkowe informacje

Rolada z Piersi Indyka Nadziana Pieczarkami nadaje się na obiad jak i jako obkład na kanapki 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rolada z piersi kurczaka
Następny przepis: Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode