Rolada serowa z szynką

Rolada serowa z szynką

Gotowanie domowych przysmaków może być źródłem ogromnej satysfakcji, a naszym idealnym przepisem na sukces jest Rolada serowa z szynką. Doskonała na specjalne okazje, ale równie dobrze sprawdzi się jako smaczny posiłek na co dzień. Delikatne połączenie sera i szynki z dodatkiem jajka to prawdziwy kulinarny hit, który sprawi, że domownicy będą wniebowzięci. Zróżnicowane smaki i atrakcyjna prezentacja sprawiają, że ten przepis to prawdziwy kulinarny majstersztyk. Bez względu na to, czy szukasz inspiracji na rodzinny obiad, czy chcesz zaskoczyć gości podczas imprezy, rolada serowa z szynką na pewno sprosta Twoim oczekiwaniom!

Składniki:

  • 400 g sera Gouda
  • 200 g serka topionego śmietankowego
  • 100 g masła
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 250 g szynki konserwowej w kawałku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Rolada serowa z szynką – jak zrobić?


  1. 2.
    Masło utrzeć mikserem na puszystą masę dodać serki topione i razem utrzeć. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, jajka i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.
  2. 3.
    Ser żółty wyjąć z wody i foli, położyć na kawałku foli spożywczej, przykryć drugim kawałkiem foli i rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Posmarować farszem i zwinąć w roladę.
  3. 4.
    Całość zawinąć ciasno w folię spożywczą. Włożyć do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Na drugi dzień pokroić w plastry.

Porady – Rolada serowa z szynką – dodatkowe informacje

Przepis znalazłam na blogu kulinarnym: kuchnia Broni


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami
Następny przepis: Rolada serowo - drobiowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode