Rolada drobiowa z serem i pieczarkami
Rolada drobiowa z serem i pieczarkami to wykwintne danie idealne na specjalne okazje. Połączenie soczystego mięsa drobiowego, kremowego sera i aromatycznych pieczarek tworzy wyjątkowe smakowe doznania, które zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Ta elegancka rolada, choć wydaje się na pierwszy rzut oka skomplikowana, jest w rzeczywistości dość prosta do przygotowania. Świetnie sprawdza się zarówno jako danie główne na obiad, jak i przekąska na zimno podczas rodzinnych spotkań. Czy szukasz przepisu na roladę drobiową z pieczarkami i serem, czy doskonałej rolady na zimno – to danie z pewnością spełni Twoje oczekiwania.
admin
Składniki:
- 350 gramów sera żółtego
- 1/2 szklanki majonezu
- 3 jajka
- 1 pierś z kurczaka (około 350 gramów)
- przyprawa do kurczaka
- 1/2 kilograma pieczarek
- 1 cebula
Rolada drobiowa z serem i pieczarkami – jak zrobić?
-
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (30/45 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec około 15-20 minut w 180˚C.
-
Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Ułożyć na jeszcze ciepłym placku serowym i posypać przyprawą do kurczaka.
-
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Wyłożyć na piersi.
-
Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 min. w 180˚C.
xxxx – dodatkowe informacje
Przepis pochodzi ze strony Moje gotowanie od Moniki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Rolada czekoladowa z truskawkami
Następny przepis: Rolada drobiowa z pietruszką i omletem