Rajskie jabłuszka w syropie
Delikatne, słodkie i soczyste – takie są nasze Rajskie jabłuszka w syropie. Doskonałe jako samodzielny przysmak lub jako dodatek do różnego rodzaju deserów. Te wyjątkowe owoce, mimo swojej prostoty, potrafią zaskoczyć niezwykłym smakiem. Jabłka pochodzące z rajskiego ogrodu, zanurzone w syropie, który dodatkowo podkreśla ich słodko-kwasowy smak, to pyszna, lekko nostalgiczna uczta, która zaprowadzi Cię wprost do beztroskich dni dzieciństwa. Ta znana od lat zimowa przetwora to prawdziwe cudo prosto z półek naszych babć, a teraz także z Twojej kuchni. Odkryj na nowo staropolski smak Rajskich jabłuszek w syropie.
admin
Składniki:
- 800 g świeżych jabłek
- 500 g cukru
- 1/3 szklanki wody
Rajskie jabłuszka w syropie – jak zrobić?
- Jabłka umyć i osuszyć.
- Ugotować syrop z cukru i wody i włożyć do niego jabłuszka.
- Zagotować i gotować ok. 20-30 minut.
- Przekładać do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Porady – dodatkowe informacje
Nie omijajcie zapomnianych owocowych drzew, bo jeśli nie zerwiecie w tym roku rajskich jabłek, to na drugi sezon będą słabsze. Dlatego ruszcie do działania.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Rajskie jabłuszka kandyzowane..
Następny przepis: Raki w białym winie II