Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek gotowe w 20 minut

Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek gotowe w 20 minut

Ciesząca się popularnością wegańska kuchnia udowadnia, że jej kulinarne kreacje potrafią zaskoczyć nie tylko smakiem, ale również prostotą przygotowania. Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek to propozycja idealna dla osób na diecie wegańskiej, alergików, a także tych, którzy poszukują pomysłu na oryginalną przekąskę. Przygotowanie tych kruchych placków zajmuje tylko 20 minut, a specjalny dodatek – koperku – podkreśla unikalny smak cukinii tworząc niepowtarzalne połączenie. Ta smaczna propozycja jest dowodem na to, że fit przekąski mogą być proste w przygotowaniu i pyszne w smaku.

Składniki:

  • cukinia
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • koerek
  • mąka krupczatka
  • olej
  • proszek do pieczenia
  • opcjonalnie ser

Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek gotowe w 20 minut – jak zrobić?

  1. Na tarce o grubych oczkach ścieramy cukinię, doprawiamy warzywkiem bądź solą i zostawiamy na sitku do odsączenia. W międzyczasie siekamy czosnek, koperek, szykujemy krupczatkę i proszek do pieczenia, trzemy ser. Po ok. 10 minutach odciskamy cukinię, mieszamy z czosnkiem, pieprzem, mąką (ilość zależna od konsystencji cukinii – mają wyjść zwarte placuszki), proszkiem do pieczenia i serem. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. U mnie z dodatkiem kalafiora.

Słowa kluczowe: placki z cukinii bez jajek

Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek – dodatkowe informacje

Bez dodatku sera mamy pełną wegę potrawę 🙂 Można dodać inne składniki – wędlinę, sery i co tylko chcemy, modyfikcja zależy od nas 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pyszne pączki bardzo łatwe do zrobienia
Następny przepis: PYSZNE PLACUSZKI BEZGLUTENOWE I BEZMLECZNE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode