Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek gotowe w 20 minut
Ciesząca się popularnością wegańska kuchnia udowadnia, że jej kulinarne kreacje potrafią zaskoczyć nie tylko smakiem, ale również prostotą przygotowania. Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek to propozycja idealna dla osób na diecie wegańskiej, alergików, a także tych, którzy poszukują pomysłu na oryginalną przekąskę. Przygotowanie tych kruchych placków zajmuje tylko 20 minut, a specjalny dodatek – koperku – podkreśla unikalny smak cukinii tworząc niepowtarzalne połączenie. Ta smaczna propozycja jest dowodem na to, że fit przekąski mogą być proste w przygotowaniu i pyszne w smaku.
admin
Składniki:
- cukinia
- czosnek
- sól
- pieprz
- koerek
- mąka krupczatka
- olej
- proszek do pieczenia
- opcjonalnie ser
Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek gotowe w 20 minut – jak zrobić?
- Na tarce o grubych oczkach ścieramy cukinię, doprawiamy warzywkiem bądź solą i zostawiamy na sitku do odsączenia. W międzyczasie siekamy czosnek, koperek, szykujemy krupczatkę i proszek do pieczenia, trzemy ser. Po ok. 10 minutach odciskamy cukinię, mieszamy z czosnkiem, pieprzem, mąką (ilość zależna od konsystencji cukinii – mają wyjść zwarte placuszki), proszkiem do pieczenia i serem. Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. U mnie z dodatkiem kalafiora.
Słowa kluczowe: placki z cukinii bez jajek
Pyszne placuszki z cukinii z koperkiem bez jajek – dodatkowe informacje
Bez dodatku sera mamy pełną wegę potrawę 🙂 Można dodać inne składniki – wędlinę, sery i co tylko chcemy, modyfikcja zależy od nas 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pyszne pączki bardzo łatwe do zrobienia
Następny przepis: PYSZNE PLACUSZKI BEZGLUTENOWE I BEZMLECZNE