Puszysty sernik na zimno ze śnieżką
Jeśli jesteś miłośnikiem deserów, ten przepis na puszysty sernik na zimno ze śnieżką na pewno Cię oczaruje. To pyszne i lekkie ciasto, które jest idealne na gorące letnie dni. Możesz go przygotować z wyprzedzeniem i serwować jako elegancki deser dla swoich gości. Delikatna warstwa sernika, połączona z lekką i puszystą śnieżką, tworzy idealne połączenie smaków i tekstur. Ten przepis jest łatwy do wykonania, a jego efekt końcowy zachwyci każdego. Przygotuj się na zachwyt i ruszaj do kuchni!
admin
Składniki:
- Kilogram sernika twarogowego w wiaderku
- 5 galaretek (3 cytrynowe, 2 brzoskwiniowe)
- Puszka brzoskwiń w syropie
- 2 śnieżki na wodę
- Duża paczka biszkoptów
- Pół szklanki cukru
Puszysty sernik na zimno ze śnieżką – jak zrobić?
- Blachę wyłożyć biszkoptami, brzoskwinie pokroić, pozostałym sokiem namoczyć biszkopty.
- Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody z dodatkiem cukru i ostudzić.
- Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w litrze wody, również ostudzić.
- Ser wyłożyć do dużej misy, wlać ostudzone galaretki cytrynowe i bardzo dokładnie mieszać rózgą aż masa będzie gładka.
- Śnieżki zmiksować w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu, dodać do masy serowej, wszystko starannie wymieszać rózgą.
- Masę wylać na blachę z biszkoptami, poczekać kilka minut aż się ściągnie.
- Na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.
Puszysty sernik na zimno ze śnieżką – dodatkowe informacje
Sernik za każdym razem może smakować inaczej, wystarczy użyć innych owoców i galaretek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Puszysty omlet cesarski
Następny przepis: Puszysty sernik na spodzie z herbatników maślanych