Puszysty sernik na zimno ze śnieżką

Puszysty sernik na zimno ze śnieżką

Jeśli jesteś miłośnikiem deserów, ten przepis na puszysty sernik na zimno ze śnieżką na pewno Cię oczaruje. To pyszne i lekkie ciasto, które jest idealne na gorące letnie dni. Możesz go przygotować z wyprzedzeniem i serwować jako elegancki deser dla swoich gości. Delikatna warstwa sernika, połączona z lekką i puszystą śnieżką, tworzy idealne połączenie smaków i tekstur. Ten przepis jest łatwy do wykonania, a jego efekt końcowy zachwyci każdego. Przygotuj się na zachwyt i ruszaj do kuchni!

Składniki:

  • Kilogram sernika twarogowego w wiaderku
  • 5 galaretek (3 cytrynowe, 2 brzoskwiniowe)
  • Puszka brzoskwiń w syropie
  • 2 śnieżki na wodę
  • Duża paczka biszkoptów
  • Pół szklanki cukru

Puszysty sernik na zimno ze śnieżką – jak zrobić?

  1. Blachę wyłożyć biszkoptami, brzoskwinie pokroić, pozostałym sokiem namoczyć biszkopty.
  2. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody z dodatkiem cukru i ostudzić.
  3. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w litrze wody, również ostudzić.
  4. Ser wyłożyć do dużej misy, wlać ostudzone galaretki cytrynowe i bardzo dokładnie mieszać rózgą aż masa będzie gładka.
  5. Śnieżki zmiksować w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu, dodać do masy serowej, wszystko starannie wymieszać rózgą.
  6. Masę wylać na blachę z biszkoptami, poczekać kilka minut aż się ściągnie.
  7. Na wierzch ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

Puszysty sernik na zimno ze śnieżką – dodatkowe informacje

Sernik za każdym razem może smakować inaczej, wystarczy użyć innych owoców i galaretek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Puszysty omlet cesarski
Następny przepis: Puszysty sernik na spodzie z herbatników maślanych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode