Pstrąg w pergaminie
Podróżuj z nami do serca kuchni śródziemnomorskiej z naszym wykwintnym przepisem na pstrąga w pergaminie. Odkryj niepowtarzalny smak ryby smażonej na pergaminie, która zaskoczy Cię swoją delikatnością i aromatem. To jest jedna z tych potraw, która pomimo swojej prostoty, zawsze robi wrażenie na gościach. To wspaniały sposób na spożywanie ryb dla tych, którzy cenią sobie zdrowe i smaczne jedzenie. Składniki są proste, a efekt końcowy zaskakujący. Przygotuj się na kulinarną przygodę z pstrągiem w roli głównej.
admin
Składniki:
- 200 g filetu z łososia, 100 g grzybów pieczarek, 1,5 szklanki posiekanej zielonej sałaty, sól, pieprz, przyprawa do ryb, łyżka stołowa szczypiorku.
Pstrąg w pergaminie – jak zrobić?
- Posyp filet przyprawą do ryb i umieść go na papierze pergaminowym. Następnie dodaj pieczarki i sałatę. Całość dopraw solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
- Owij dokładnie filety papierem pergaminowym.
- Umieść owiniete filety na żaroodpornym naczyniu.
- Włóż naczynie do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 180°C i zapiekaj przez 30 minut.
Pstrąg w pergaminie – dodatkowe informacje
Ryba gotowa do spożycia powinna być miękka, dlatego sprawdź czy tak jest zanim ją wyjmiesz z piekarnika. Zamiast pstrąga możesz użyć innej ryby. Jeżeli ryba po 30 minutach nie będzie miękka to musisz piec nieco dłużej.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pstrąg w maśle czosnkowym i płatkach migdałowych
Następny przepis: Pstrąg w sosie śmietanowo-chrzanowym