Przekąska z tortilli

Przekąska z tortilli

Przekąska z tortilli to doskonały pomysł na szybki i smaczny posiłek. Dzięki swojej uniwersalności sprawdzi się zarówno na domową imprezę, piknik, czy nawet jako drugie śniadanie do pracy. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, a możliwość doboru ulubionych składników czyni ją wyjątkowo atrakcyjną dla każdego smakosza. Przygotowanie tej przekąski to czysta przyjemność, a jej aromat i smak będą wielką gratką dla podniebienia. Zainspiruj się i przyrządź tę wyjątkową przekąskę z tortilli!

Składniki:

  • Opakowanie tortilli (8 placków, o średnicy ok. 20 cm)
  • Ćwiartka kapusty pekińskiej
  • Szczypiorek
  • Pół średniej papryki czerwonej
  • 2 opakowania śmietankowego serka do smarowania (np. Almette, Twój Smak)
  • ok. 400 g polędwicy łososiowej (można zastąpić inną szynką lub łososiem)

Przekąska z tortilli – jak zrobić?

  1. Przygotowane składniki

    Kapustę siekamy jak najdrobniej, a paprykę kroimy w małe, jak najcieńsze paseczki. Szynkę zostawiamy w całych plastrach.

  2. Placek smarujemy serkiem

    Każdy placek smarujemy z jednej strony serkiem.

  3. Składniki ułożone na tortilli

    Na posmarowanym placku układamy kolejno: posiekaną kapustę, paprykę, szczypiorek, a następnie kładziemy plastry szynki.

  4. Tortilla przygotowana do krojenia

    Placek zwijamy dosyć ciasno, a następnie kroimy w plastry równej szerokości. Ja kroiłam plastry ok. 1 cm i wyszło mi ok. 60 sztuk przekąsek, nie wliczając brzegów które zjadałam 😉

  5. Gotowe przekąski

    Każdy paseczek, zaraz po ukrojeniu przekłuwamy wykałaczką, aby lepiej się trzymał. Smacznego!

Przekąska z tortilli – dodatkowe informacje

Składniki można zmieniać wedle uznania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Przecier z pokrzywy do słoika
Następny przepis: PRZEKĄSKI z CIASTA FRANCUSKIEGO z SERKIEM I ŁOSOSIEM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode