Proste i szybkie leczo
Proste i szybkie leczo to idealne danie na zimowe wieczory i nie tylko. Jest sycące, pełne warzyw i aromatów, które zaspokoją nawet najbardziej wybredne podniebienia. Głównym składnikiem jest papryka – czerwona i zielona, kielbasa oraz pomidory. Wszystko przyprawione do smaku chili, czosnkiem i ziołami. Tym co wyróżnia nasz przepis na najprostsze leczo, to łatwość wykonania i szybkość przygotowania. To danie, działające niczym kulinarna symfonia, wprowadzi Cię w środku zimy w prawdziwie węgierskie klimaty. Przekonaj się sam!
admin
Składniki:
- Papryka czerwona
- Papryka zielona
- Papryka żółta
- Dwa pomidory
- Laska kiełbasy zwyczajnej
- Oregano
- Pieprz
- Sól
- Mała cebula
Proste i szybkie leczo – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Papryki kroimy w cienkie plastry.
- Cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
- W tym czasie pomidory zalewamy wrzątkiem i po 3 minutach wyciągamy je, ściągając z nich skórkę.
- Pomidory również kroimy w kostkę.
- Wszystko wrzucamy do garnka i podlewamy 1,5 szklani wody.
- Do tego wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
- Dodajemy do smaku przyprawy.
- Leczo jest gotowe, kiedy warzywa są miękkie.
Słowa kluczowe: najprostsze leczo
Proste i szybkie leczo – dodatkowe informacje
Do najprostszego leczo można dodać pieczarki pokrojone w plastry.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Proste kolorowe Ptasie mleczko
Następny przepis: Proste kedgeree