Proste i szybkie leczo

Proste i szybkie leczo

Proste i szybkie leczo to idealne danie na zimowe wieczory i nie tylko. Jest sycące, pełne warzyw i aromatów, które zaspokoją nawet najbardziej wybredne podniebienia. Głównym składnikiem jest papryka – czerwona i zielona, kielbasa oraz pomidory. Wszystko przyprawione do smaku chili, czosnkiem i ziołami. Tym co wyróżnia nasz przepis na najprostsze leczo, to łatwość wykonania i szybkość przygotowania. To danie, działające niczym kulinarna symfonia, wprowadzi Cię w środku zimy w prawdziwie węgierskie klimaty. Przekonaj się sam!

Składniki:

  • Papryka czerwona
  • Papryka zielona
  • Papryka żółta
  • Dwa pomidory
  • Laska kiełbasy zwyczajnej
  • Oregano
  • Pieprz
  • Sól
  • Mała cebula

Proste i szybkie leczo – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Papryki kroimy w cienkie plastry.
  2. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
  3. W tym czasie pomidory zalewamy wrzątkiem i po 3 minutach wyciągamy je, ściągając z nich skórkę.
  4. Pomidory również kroimy w kostkę.
  5. Wszystko wrzucamy do garnka i podlewamy 1,5 szklani wody.
  6. Do tego wrzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
  7. Dodajemy do smaku przyprawy.
  8. Leczo jest gotowe, kiedy warzywa są miękkie.

Słowa kluczowe: najprostsze leczo

Proste i szybkie leczo – dodatkowe informacje

Do najprostszego leczo można dodać pieczarki pokrojone w plastry.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Proste kolorowe Ptasie mleczko
Następny przepis: Proste kedgeree

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode