Polędwica z dorsza w panierce
Odkryj przepis na delikatną polędwicę z dorsza w chrupiącej panierce. Ta szlachetna ryba oferuje wyjątkowe walory smakowe, które będą idealnie harmonizować z lekko chrupiącą otoczką. Pyszna polędwica z dorsza w panierce to danie, które nie tylko zadowoli podniebienia miłośników ryb, ale również zachwyci tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z owocami morza. Podawana z subtelnymi dodatkami, stanowi prawdziwą ucztę dla zmysłów. Na samym końcu możemy ją upiec na grillu, co doda jej niepowtarzalnego, lekko dymnego aromatu. Zrozum sztukę panierowania dorsza i odkryj nowe kulinarne możliwości.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 filety z dorsza
- 1/2 łyżeczki vegety
- mąka
- bułka tarta
- jajko
- olej do smażenia
Polędwica z dorsza w panierce – jak zrobić?
- Polędwicę z dorsza rozmrozić, poprzekrawać na pół, oprószyć vegetą z każdej strony. Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Słowa kluczowe: jak panierować dorsza, polędwica z dorsza z grilla, polędwica z dorsza w panierce
Polędwica z dorsza w panierce – dodatkowe informacje
Do polędwicy można użyć przyprawy do ryb jeśli ktoś lubi.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Polędwica gotowana na parze
Następny przepis: Polędwica z tuńczyka z dwoma sosami i ziemniaczkami