Polędwica z dorsza w panierce

Polędwica z dorsza w panierce

Odkryj przepis na delikatną polędwicę z dorsza w chrupiącej panierce. Ta szlachetna ryba oferuje wyjątkowe walory smakowe, które będą idealnie harmonizować z lekko chrupiącą otoczką. Pyszna polędwica z dorsza w panierce to danie, które nie tylko zadowoli podniebienia miłośników ryb, ale również zachwyci tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z owocami morza. Podawana z subtelnymi dodatkami, stanowi prawdziwą ucztę dla zmysłów. Na samym końcu możemy ją upiec na grillu, co doda jej niepowtarzalnego, lekko dymnego aromatu. Zrozum sztukę panierowania dorsza i odkryj nowe kulinarne możliwości.

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej do smażenia

Polędwica z dorsza w panierce – jak zrobić?

  1. Polędwicę z dorsza rozmrozić, poprzekrawać na pół, oprószyć vegetą z każdej strony. Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.

Słowa kluczowe: jak panierować dorsza, polędwica z dorsza z grilla, polędwica z dorsza w panierce

Polędwica z dorsza w panierce – dodatkowe informacje

Do polędwicy można użyć przyprawy do ryb jeśli ktoś lubi.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Polędwica gotowana na parze
Następny przepis: Polędwica z tuńczyka z dwoma sosami i ziemniaczkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode