Podudzie z kurczaka ze śliwkami

Podudzie z kurczaka ze śliwkami

Smakowite podudzia z kurczaka ze śliwkami to propozycja na domowy obiad, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Połączenie soczystego mięsa z delikatnym posmakiem śliwek to prawdziwa uczta dla zmysłów. Do tego dodatek chrupiącego boczku, który dodaje całości wyrazistości i głębi smaku. Ta kombinacja smaków jest niezwykle wyrafinowana i jednocześnie prosta do przygotowania. Podudzia z kurczaka ze śliwkami to danie, które może zagwarantować udany obiad, niezależnie od okazji. Jest to przepis, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas rodzinnych spotkań.

Składniki:

  • 8 podudzi kurczaka bez kości
  • 16 śliwek suszonych
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki sosu sojowego

Podudzie z kurczaka ze śliwkami – jak zrobić?

  1. 1.
    Mięso rozłożyć, posypać solą i pieprzem.
    Na każdym kawałku ułożyć po dwie śliwki suszone i zwinąć w roladkę.
    Każdą roladkę spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju.
    Podlać odrobiną wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut.

Podudzie z kurczaka ze śliwkami – dodatkowe informacje

Ja kupuję podudzia bez kości ale można samemu je spreparować.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Podstawowy krem do tortów
Następny przepis: Domowe kluski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode