Pieczeń mięsna

Pieczeń mięsna

Przygotowanie pysznej, soczystej pieczeni mięsnej to prawdziwa sztuka. To danie, które idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad, spotkanie z rodziną czy też na uroczystym stole podczas świąt. Pieczeń mięsna jest klasykiem polskiej kuchni, którego smak i aromat kojarzy się z domowym ciepłem. Wybór mięsa oraz odpowiednie przyprawy to sekret idealnej pieczeni. W naszym przepisie skupiamy się na najważniejszych aspektach i detalach, które wpływają na końcowy wynik – czyli delikatne, soczyste i aromatyczne mięso. Pomimo tego, że pieczeń mięsna wymaga trochę czasu i cierpliwości, efekt końcowy zdecydowanie tego wart.

Składniki:

  • 1/2 kilograma łopatki wieprzowej
  • 1/2 kilograma boczku
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki bułki tartej
  • 1 kajzerka
  • sól
  • pieprz

Pieczeń mięsna – jak zrobić?





Życzę smacznego 🙂

Pieczeń mięsna – dodatkowe informacje

Do pieczeni można dodać również podsmażoną cebulkę i pokrojoną paprykę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pieczeń mięsno-chlebowa
Następny przepis: Pieczen po amerykansku- meatloaf

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode