Pieczeń mięsna
Przygotowanie pysznej, soczystej pieczeni mięsnej to prawdziwa sztuka. To danie, które idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad, spotkanie z rodziną czy też na uroczystym stole podczas świąt. Pieczeń mięsna jest klasykiem polskiej kuchni, którego smak i aromat kojarzy się z domowym ciepłem. Wybór mięsa oraz odpowiednie przyprawy to sekret idealnej pieczeni. W naszym przepisie skupiamy się na najważniejszych aspektach i detalach, które wpływają na końcowy wynik – czyli delikatne, soczyste i aromatyczne mięso. Pomimo tego, że pieczeń mięsna wymaga trochę czasu i cierpliwości, efekt końcowy zdecydowanie tego wart.
admin
Składniki:
- 1/2 kilograma łopatki wieprzowej
- 1/2 kilograma boczku
- 1 jajko
- 1,5 łyżki bułki tartej
- 1 kajzerka
- sól
- pieprz
Pieczeń mięsna – jak zrobić?
Życzę smacznego 🙂
Pieczeń mięsna – dodatkowe informacje
Do pieczeni można dodać również podsmażoną cebulkę i pokrojoną paprykę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pieczeń mięsno-chlebowa
Następny przepis: Pieczen po amerykansku- meatloaf