pasta z tuńczyka z twarogiem

pasta z tuńczyka z twarogiem

Pasta z tuńczyka z twarogiem to lekki przepis, idealny na przekąskę lub lekki lunch. Dzięki zawartości białka z serka białego i tuńczyka, to posiłek sycący, a jednocześnie zdrowy. Pasta twarogowa z tuńczykiem zawiera niski poziom tłuszczu i jest bogata w białko, dzięki czemu jest doskonałym wyborem dla osób dbających o linię czy uprawiających sport. Ten przepis łączy w sobie smakowite składniki w harmonijny sposób, dając niepowtarzalne doświadczenie podniebienia. Jego prostota i szybkość wykonania z pewnością przekonają do niego nawet najbardziej zapracowanych.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 200 gram twarogu (dałam półtłusty)
  • 1 mała cebulka lub 0,5 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1,5 łyżki majonezu

Pasta z tuńczyka z twarogiem – jak zrobić?

  1. 1.

    Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać dokładnie z pogniecionym serem białym, dodać posiekaną drobno cebulę lub szczypiorek, doprawić i wymieszać z majonezem, podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.

Porady – dodatkowe informacje

Pasta z tuńczyka z twarogiem będzie również przepyszna z wędzoną makrelą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów
Następny przepis: Pasta z wędzonego dorsza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode