pasta z tuńczyka z twarogiem
Pasta z tuńczyka z twarogiem to lekki przepis, idealny na przekąskę lub lekki lunch. Dzięki zawartości białka z serka białego i tuńczyka, to posiłek sycący, a jednocześnie zdrowy. Pasta twarogowa z tuńczykiem zawiera niski poziom tłuszczu i jest bogata w białko, dzięki czemu jest doskonałym wyborem dla osób dbających o linię czy uprawiających sport. Ten przepis łączy w sobie smakowite składniki w harmonijny sposób, dając niepowtarzalne doświadczenie podniebienia. Jego prostota i szybkość wykonania z pewnością przekonają do niego nawet najbardziej zapracowanych.
Pasta z tuńczyka z twarogiem – jak zrobić?
admin
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 200 gram twarogu (dałam półtłusty)
- 1 mała cebulka lub 0,5 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz, słodka papryka
- 1,5 łyżki majonezu
Pasta z tuńczyka z twarogiem – jak zrobić?
-
1.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać dokładnie z pogniecionym serem białym, dodać posiekaną drobno cebulę lub szczypiorek, doprawić i wymieszać z majonezem, podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.
1.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać dokładnie z pogniecionym serem białym, dodać posiekaną drobno cebulę lub szczypiorek, doprawić i wymieszać z majonezem, podawać z pieczywem i ulubionymi warzywami.
Porady – dodatkowe informacje
Pasta z tuńczyka z twarogiem będzie również przepyszna z wędzoną makrelą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów
Następny przepis: Pasta z wędzonego dorsza