Pasta z czerwonej fasoli
Zapraszamy do odkrycia smaku wzbogacanego tradycją kuchni wegańskiej z naszym przepisem na pastę z czerwonej fasoli. To proste danie, idealne jako smarowidło na świeży chleb, które łączy w sobie sycące białko z fasoli z bogatymi aromatami dodatków. Pasta z czerwonej fasoli nie tylko dostarcza wartościowego białka, ale i jest pyszna. Z pewnością stanie się ulubionym dodatkiem do Twojego codziennego jadłospisu, będąc doskonałym wyborem jako przekąska na spotkania ze znajomymi, ale także jako element codziennej, zdrowej diety. Bez względu na okazję, pasta z czerwonej fasoli z pewnością zadowoli zarówno wegetarian, jak i miłośników kuchni tradycyjnej.
admin
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 mała cebula
- 1 większy ogórek kiszony
- 1 łyżka majonezu (ew. 2)
- sól, pieprz, papryka słodka lub ostra
- opcjonalnie: 1-2 jajka na twardo
Pasta z czerwonej fasoli – jak zrobić?
- Fasolę odcedzamy i płuczemy, następnie blendujemy. Jajko, cebulę i ogórek kiszony kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy z majonezem.
Pasta z czerwonej fasoli – dodatkowe informacje
Jajka można pominąć.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów
Następny przepis: PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI