Pasta z czerwonej fasoli

Pasta z czerwonej fasoli

Zapraszamy do odkrycia smaku wzbogacanego tradycją kuchni wegańskiej z naszym przepisem na pastę z czerwonej fasoli. To proste danie, idealne jako smarowidło na świeży chleb, które łączy w sobie sycące białko z fasoli z bogatymi aromatami dodatków. Pasta z czerwonej fasoli nie tylko dostarcza wartościowego białka, ale i jest pyszna. Z pewnością stanie się ulubionym dodatkiem do Twojego codziennego jadłospisu, będąc doskonałym wyborem jako przekąska na spotkania ze znajomymi, ale także jako element codziennej, zdrowej diety. Bez względu na okazję, pasta z czerwonej fasoli z pewnością zadowoli zarówno wegetarian, jak i miłośników kuchni tradycyjnej.

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała cebula
  • 1 większy ogórek kiszony
  • 1 łyżka majonezu (ew. 2)
  • sól, pieprz, papryka słodka lub ostra
  • opcjonalnie: 1-2 jajka na twardo

Pasta z czerwonej fasoli – jak zrobić?

  1. Fasolę odcedzamy i płuczemy, następnie blendujemy. Jajko, cebulę i ogórek kiszony kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy z majonezem.

Pasta z czerwonej fasoli – dodatkowe informacje

Jajka można pominąć.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów
Następny przepis: PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode