Pasta z ciecierzycy
Pasta z ciecierzycy to zdrowa, smaczna i uniwersalna potrawa, idealna jako dodatek do kanapek. Jest to prosty przepis wegański, który możemy przygotować z ciecierzycą z puszki. Pasta kanapkowa z ciecierzycy zawiera wiele białka i błonnika, dzięki czemu wpływa korzystnie na nasz układ trawienny. Możemy ją podawać na ciepło lub na zimno, na śniadanie lub jako przekąskę w ciągu dnia. To doskonały pomysł na szybki i zdrowy posiłek – idealny dla osób zawsze w biegu. Od teraz pasta z ciecierzycy na pewno stanie się stałym elementem Twojego jadłospisu.
admin
Składniki:
- 240 g ciecierzycy z puszki
- 2-3 łyżki kremowego naturalnego serka, np. Almette (Frischkäse, Doppelrahmstufe)
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól do smaku
Pasta z ciecierzycy – jak zrobić?
- Przygotuj odsączoną ciecierzycę.
- Włóż ciecierzycę do malaksera z nożami i posiekaj drobno, aż uzyskasz pastę.
- W trakcie siekania dodaj serek.
- Wyłóż pastę do miski.
- Dopraw pastę solą, pieprzem cayenne.
- Dodaj szczypior i wymieszaj wszystkie składniki.
Słowa kluczowe: pasta z ciecierzycy przepisy, pasta z ciecierzycy przepis, pasta z ciecierzycy na kanapki, pasta kanapkowa z ciecierzycy, pasta z ciecierzycy przepis, pasta z ciecierzycy z puszki
Pasta z ciecierzycy – dodatkowe informacje
Pastą smarujemy kanapki albo takie tortille.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów
Następny przepis: PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI