Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy to zdrowa, smaczna i uniwersalna potrawa, idealna jako dodatek do kanapek. Jest to prosty przepis wegański, który możemy przygotować z ciecierzycą z puszki. Pasta kanapkowa z ciecierzycy zawiera wiele białka i błonnika, dzięki czemu wpływa korzystnie na nasz układ trawienny. Możemy ją podawać na ciepło lub na zimno, na śniadanie lub jako przekąskę w ciągu dnia. To doskonały pomysł na szybki i zdrowy posiłek – idealny dla osób zawsze w biegu. Od teraz pasta z ciecierzycy na pewno stanie się stałym elementem Twojego jadłospisu.

Składniki:

  • 240 g ciecierzycy z puszki
  • 2-3 łyżki kremowego naturalnego serka, np. Almette (Frischkäse, Doppelrahmstufe)
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól do smaku

Pasta z ciecierzycy – jak zrobić?

  1. Przygotuj odsączoną ciecierzycę.
  2. Włóż ciecierzycę do malaksera z nożami i posiekaj drobno, aż uzyskasz pastę.
  3. W trakcie siekania dodaj serek.
  4. Wyłóż pastę do miski.
  5. Dopraw pastę solą, pieprzem cayenne.
  6. Dodaj szczypior i wymieszaj wszystkie składniki.

Słowa kluczowe: pasta z ciecierzycy przepisy, pasta z ciecierzycy przepis, pasta z ciecierzycy na kanapki, pasta kanapkowa z ciecierzycy, pasta z ciecierzycy przepis, pasta z ciecierzycy z puszki

Pasta z ciecierzycy – dodatkowe informacje

Pastą smarujemy kanapki albo takie tortille.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych pomidorów
Następny przepis: PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode