Pasta serowa

Pasta serowa

Pasta serowa to idealny dodatek do chleba lub tostów. Swoją popularność zawdzięcza prostej recepturze i szybkiemu czasowi przygotowania. Działanie smaru na kanapki, zwłaszcza kiedy ocieka z czosnkiem, jest po prostu nieodparcie pyszne. W naszym przepisie na pastę serową połączono kremowość sera i intensywny zapach czosnku, co powoduje, że jest to doskonała opcja na śniadanie lub przekąskę. Ta pasta serowa na kanapki to prawdziwa uczta dla miłośników sera. Zapraszamy zatem do przejrzenia naszego ulubionego przepisu na pastę serową. Idealnie smakuje posmarowana na świeżym, chrupiącym chlebie.

Składniki:

  • 200 gram żółtego sera – gouda, ementaler lub nasz ulubiony
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 większy ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Pasta serowa – jak zrobić?

  1. Ser scieramy na tarce o drobnych oczkach,mieszamy z majonezem i przeciśniętym czosnkiem,doprawiamy dosłownie szczyptą soli i pieprzu ,gotowe 🙂 . SMACZNEGO.

Pasta serowa – przepis na pyszną pastę serową z czosnkiem, idealną na kanapki.

Pasta serowa – dodatkowe informacje

Pasta rozpuszcza się na gorącym mieście z grilla, a o ziemniaczkach nie wspomnę… ;). Można użyć też sera wędzonego.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta pesto z awokado i bazylią
Następny przepis: Pasta tahini

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode