Pasta jajeczna z cebulą

Pasta jajeczna z cebulą

Pasta jajeczna z cebulą to genialny sposób na przekształcenie zwykłych jajek w pyszny kulinarny dodatek. To dzięki połączeniu klasycznych składników takich jak majonez i cebula, ta prosta pasta nabiera niesamowitego smaku. Doskonała zarówno na kanapki, jak i do sałatek, stanowi doskonałe, białkowe urozmaicenie posiłków. Idealna na śniadanie, lunch czy na kolację za sprawą swojej uniwersalności. Przygotowanie jej jest łatwe i szybkie, a składniki potrzebne do stworzenia tej wspaniałej pasty, znajdują się na wyciągnięcie ręki w każdej kuchni. Wypróbuj nasz przepis na pastę jajeczną z cebulą i przekonaj się, jak smaczna potrafi być ta prosta potrawa.

Składniki:

  • 10 jajek gotowanych na twardo
  • 100g masła
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 czubate łyżki musztardy
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Pasta jajeczna z cebulą – jak zrobić?

  1. Jajka i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę.
  2. Miękkie masło ucieramy do białości.
  3. Dodajemy posiekane jajka i cebulę, przecier, musztardę, majonez i przyprawy.
  4. Przez chwilę miksujemy całość do połączenia.
  5. Pastę można podawać posypaną szczypiorkiem.

Pasta jajeczna z cebulą – dodatkowe informacje

Można użyć trochę więcej majonezu, jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję pasty.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pasta imbirowo czosnkowa
Następny przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode