Pasta jajeczna z cebulą
Pasta jajeczna z cebulą to genialny sposób na przekształcenie zwykłych jajek w pyszny kulinarny dodatek. To dzięki połączeniu klasycznych składników takich jak majonez i cebula, ta prosta pasta nabiera niesamowitego smaku. Doskonała zarówno na kanapki, jak i do sałatek, stanowi doskonałe, białkowe urozmaicenie posiłków. Idealna na śniadanie, lunch czy na kolację za sprawą swojej uniwersalności. Przygotowanie jej jest łatwe i szybkie, a składniki potrzebne do stworzenia tej wspaniałej pasty, znajdują się na wyciągnięcie ręki w każdej kuchni. Wypróbuj nasz przepis na pastę jajeczną z cebulą i przekonaj się, jak smaczna potrafi być ta prosta potrawa.
admin
Składniki:
- 10 jajek gotowanych na twardo
- 100g masła
- 1 cebula
- 1 czubata łyżeczka przecieru pomidorowego
- 2 czubate łyżki musztardy
- 2 czubate łyżki majonezu
- sól, pieprz
Pasta jajeczna z cebulą – jak zrobić?
- Jajka i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę.
- Miękkie masło ucieramy do białości.
- Dodajemy posiekane jajka i cebulę, przecier, musztardę, majonez i przyprawy.
- Przez chwilę miksujemy całość do połączenia.
- Pastę można podawać posypaną szczypiorkiem.
Pasta jajeczna z cebulą – dodatkowe informacje
Można użyć trochę więcej majonezu, jeśli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję pasty.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pasta imbirowo czosnkowa
Następny przepis: Pasta jajeczna z wędzoną makrelą