Parówki z serem w cieście francuskim
Pragniesz przekąsek, które są zarówno satysfakcjonujące, jak i proste w przygotowaniu? Oto prezentujemy przepis na parówki z serem w cieście francuskim – idealne połączenie smaku tradycyjnej parówki i cieniutkiego, chrupiącego ciasta. To danie jest jednocześnie smaczne i łatwe w przygotowaniu. Wspaniale sprawdzi się jako przystawka na domowe przyjęcia lub szybka przekąska w każdej porze dnia. Nauczymy cię, jak zawinąć parówki w ciasto francuskie tak aby wyglądały i smakowały rewelacyjnie. Z dodatkiem sosu, te parówki stają się prawdziwym kulinarnym hitem. Wypróbuj i delektuj się wyjątkowym smakiem!
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 
1 opakowanie ciasta francuskiego 
- 
6 parówek 
- 
6 plastrów żółtego sera 
- 
keczup 
- 
1 białko 
- 
SOS CZOSNKOWY: 
- 
2 łyżki majonezu 
- 
4 łyżki jogurtu naturalnego 
- 
2 ząbki czosnku 
- 
koperek 
- 
odrobina soli 
Parówki z serem w cieście francuskim – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- Gotowe ciasto pokroić na 6 kwadratów, posmarować keczupem, położyć na to plasterek sera i po skosie parówkę. Zawinąć w rogalika.
- Zawinięte parówki wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdy rogalik na wierzchu roztrzepanym białkiem. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec aż się ładnie zrumienią (około 20min).
- Ja podaję je z sosem czosnkowym. Podczas gdy parówki są w piekarniku, robię sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu mieszamy z 4 łyżkami jogurtu. Dodajemy 2 ząbki przeciśniętego czosnku, koperek oraz odrobine soli.
Parówki z serem w cieście francuskim – dodatkowe informacje
Zamiast z sosem czosnkowym można je podać z keczupem, lub po prostu same.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Parówki w cieście.
Następny przepis: Parówki w cieście francuskim z sezamem

