Parówki z serem w cieście francuskim

Parówki z serem w cieście francuskim

Pragniesz przekąsek, które są zarówno satysfakcjonujące, jak i proste w przygotowaniu? Oto prezentujemy przepis na parówki z serem w cieście francuskim – idealne połączenie smaku tradycyjnej parówki i cieniutkiego, chrupiącego ciasta. To danie jest jednocześnie smaczne i łatwe w przygotowaniu. Wspaniale sprawdzi się jako przystawka na domowe przyjęcia lub szybka przekąska w każdej porze dnia. Nauczymy cię, jak zawinąć parówki w ciasto francuskie tak aby wyglądały i smakowały rewelacyjnie. Z dodatkiem sosu, te parówki stają się prawdziwym kulinarnym hitem. Wypróbuj i delektuj się wyjątkowym smakiem!

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 6 parówek

  • 6 plastrów żółtego sera

  • keczup

  • 1 białko

  • SOS CZOSNKOWY:

  • 2 łyżki majonezu

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

  • 2 ząbki czosnku

  • koperek

  • odrobina soli

Parówki z serem w cieście francuskim – jak zrobić? Sposób przygotowania:

  1. Gotowe ciasto pokroić na 6 kwadratów, posmarować keczupem, położyć na to plasterek sera i po skosie parówkę. Zawinąć w rogalika.
  2. Zawinięte parówki wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdy rogalik na wierzchu roztrzepanym białkiem. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec aż się ładnie zrumienią (około 20min).
  3. Ja podaję je z sosem czosnkowym. Podczas gdy parówki są w piekarniku, robię sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu mieszamy z 4 łyżkami jogurtu. Dodajemy 2 ząbki przeciśniętego czosnku, koperek oraz odrobine soli.

Parówki z serem w cieście francuskim – dodatkowe informacje

Zamiast z sosem czosnkowym można je podać z keczupem, lub po prostu same.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Parówki w cieście.
Następny przepis: Parówki w cieście francuskim z sezamem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode