PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

Zapraszamy do wypróbowania naszego ulubionego przepisu na chrupiące, panierowane skrzydełka z kurczaka. Skrzydełka mają ten niepowtarzalny smak, który zadowoli wszystkich miłośników mięsnych przekąsek. Dzięki naszemu przepisowi na skrzydełka w panierce, przygotowanie tej smakowitej potrawy jest niezwykle proste i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Można je podawać jako danie główne lub jako przekąskę na imprezach i spotkaniach ze znajomymi. W każdym przypadku, panierowane skrzydełka na pewno zachwycą wszyscy goście.

Składniki:

  • 1 kilogram skrzydełek
  • marynata:
  • 1/3 szklanki oleju
  • zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła
  • sól, pieprz
  • panierka:
  • 2 jajka
  • bułka tarta około szklanki

Panierowane skrzydełka – jak zrobić?

  1. Skrzydełka podgotowujemy ok. 30 minut w osolonej wodzie.
  2. Studzimy skrzydełka, obrywamy lotki.
  3. Z oleju i ziół robimy marinatę, pokrywamy nią skrzydełka, wkładamy do torebki foliowej i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
  4. Wyjmujemy skrzydełka, każde panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej.
  5. Smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron.

Słowa kluczowe: panierowane skrzydełka z kurczaka, przepis na skrzydełka w panierce, skrzydełka panierowane, skrzydełka w panierce

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA – dodatkowe informacje

Z frytkami smakują wybornie, niczym kurczak z KFC 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Panierowana wątrobka z gruszką i cebulą
Następny przepis: Panierowane tofu ze smażonymi ziemniakami i surówką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode