PANIEROWANE SKRZYDEŁKA
Zapraszamy do wypróbowania naszego ulubionego przepisu na chrupiące, panierowane skrzydełka z kurczaka. Skrzydełka mają ten niepowtarzalny smak, który zadowoli wszystkich miłośników mięsnych przekąsek. Dzięki naszemu przepisowi na skrzydełka w panierce, przygotowanie tej smakowitej potrawy jest niezwykle proste i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Można je podawać jako danie główne lub jako przekąskę na imprezach i spotkaniach ze znajomymi. W każdym przypadku, panierowane skrzydełka na pewno zachwycą wszyscy goście.
admin
Składniki:
- 1 kilogram skrzydełek
- marynata:
- 1/3 szklanki oleju
- zioła prowansalskie lub inne ulubione zioła
- sól, pieprz
- panierka:
- 2 jajka
- bułka tarta około szklanki
Panierowane skrzydełka – jak zrobić?
- Skrzydełka podgotowujemy ok. 30 minut w osolonej wodzie.
- Studzimy skrzydełka, obrywamy lotki.
- Z oleju i ziół robimy marinatę, pokrywamy nią skrzydełka, wkładamy do torebki foliowej i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
- Wyjmujemy skrzydełka, każde panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej.
- Smażymy na głębokim oleju na rumiano z obu stron.
Słowa kluczowe: panierowane skrzydełka z kurczaka, przepis na skrzydełka w panierce, skrzydełka panierowane, skrzydełka w panierce
PANIEROWANE SKRZYDEŁKA – dodatkowe informacje
Z frytkami smakują wybornie, niczym kurczak z KFC 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Panierowana wątrobka z gruszką i cebulą
Następny przepis: Panierowane tofu ze smażonymi ziemniakami i surówką