Paluszki krabowe na francuską nutkę

Paluszki krabowe na francuską nutkę

Francuska kuchnia uchodzi za jedną z najbardziej wyszukanych na świecie. Jeżeli masz ochotę na coś niepowtarzalnie smacznego, to nasz przepis na „Paluszki krabowe na francuską nutkę” jest dla Ciebie idealny! Kluczowym składnikiem tej potrawy są paluszki krabowe w cieście francuskim. To wyjątkowa danie, którym możesz zaskoczyć swoją rodzinę i przyjaciół. Połączenie ekstrawaganckiego smaku krabów z delikatnym i chrupiącym ciastem francuskim stworzy mieszankę, która zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Zacznij przygodę z kuchnią francuską od tego przepisu!

Składniki:

  • Blat ciasta francuskiego
  • 8 paluszków krabowych surimi
  • szpinak – 3 kuleczki
  • mozarella – 8 plasterków
  • ketchup
  • czosnek granulowany
  • oregano

Paluszki krabowe na francuską nutkę – jak zrobić?

  1. Przygotuj ciasto francuskie i podziel je na 8 prostokątów.

    Na każdym prostokącie zrób kreskę ketchupu, następnie połóż łyżeczkę szpinaku i posyp czosnkiem.

    Na wierzch połóż paluszek krabowy i plaster mozzarelli.

    Posyp całość oregano.

  2. Złóż każdą część ciasta i zamknij w cienkim paszteciku.

    Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.

Paluszki krabowe na francuską nutkę – dodatkowe informacje

Ja podaję paluszki z ketchupem i prażoną cebulką!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM
Następny przepis: Paluszki Baby Jagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode