Pączki z serka homogenizowanego
Nie ma nic bardziej kuszącego niż domowe, puszyste pączki pełne aromatycznej wanilii. Pączki z serka homogenizowanego to klasyczny, ukochany przepis na słodki wypiek, który zawsze budzi zachwyt. Z połączenia serka homogenizowanego, twarożku i wanilii powstają niezwykle miękkie, lekkie i soczyste pączki. To, co wyróżnia pączki z tego przepisu, to niesamowita konsystencja i delikatny smak. Ta wersja pączków jest nie tylko smaczna, ale też niezwykle aromatyczna. Przyrządzone z serków homogenizowanych, doskonale wpisują się w tradycję tłustoczwartkowych wypieków, stanowiąc doskonałą alternatywę dla tradycyjnych pączków drożdżowych.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 250g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 duże jajka
- 2-3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Pączki z serka homogenizowanego – jak zrobić?
- Wszystkie składniki wymieszać na masę.
- Kłaść łyżką lub lepić kulki na gorący olej.
- Smażyć na złoty kolor.
- Posypać cukrem pudrem.
Pączki z serka homogenizowanego – dodatkowe informacje
Z tej porcji wychodzi ok. 20 sztuk małych pączków.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Pączki z różą, lukrem i skórką pomarańczową
Następny przepis: Pączki z serka homogenizowanego