Pączki z serka homogenizowanego

Pączki z serka homogenizowanego

Nie ma nic bardziej kuszącego niż domowe, puszyste pączki pełne aromatycznej wanilii. Pączki z serka homogenizowanego to klasyczny, ukochany przepis na słodki wypiek, który zawsze budzi zachwyt. Z połączenia serka homogenizowanego, twarożku i wanilii powstają niezwykle miękkie, lekkie i soczyste pączki. To, co wyróżnia pączki z tego przepisu, to niesamowita konsystencja i delikatny smak. Ta wersja pączków jest nie tylko smaczna, ale też niezwykle aromatyczna. Przyrządzone z serków homogenizowanych, doskonale wpisują się w tradycję tłustoczwartkowych wypieków, stanowiąc doskonałą alternatywę dla tradycyjnych pączków drożdżowych.

Składniki:

  • 250g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 duże jajka
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania

Pączki z serka homogenizowanego – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki wymieszać na masę.
  2. Kłaść łyżką lub lepić kulki na gorący olej.
  3. Smażyć na złoty kolor.
  4. Posypać cukrem pudrem.

Pączki z serka homogenizowanego – dodatkowe informacje

Z tej porcji wychodzi ok. 20 sztuk małych pączków.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Pączki z różą, lukrem i skórką pomarańczową
Następny przepis: Pączki z serka homogenizowanego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode