Owocowa z kisielem

Owocowa z kisielem

Ciesząc się słonecznym porankiem, pomyśl o odświeżającej, aromatycznej zupie owocowej z kisielem. Swoją kuszącą słodyczą pobudza do działania, jednocześnie dostarczając organizmowi cennych witamin. W przepisie wykorzystujemy zarówno świeże owoce, jak i kompot, co czyni go niezwykle praktycznym w wykorzystaniu domowych zapasów. Różnorodność owoców sprawia, że zupa niezmiennie zachwyca różnorodnością smaków. Kisiel dodaje nie tylko gęstości, ale również podkreśla smak owoców. Ta zupa owocowa z kisielem to doskonały pomysł na lekki, letni deser.

Składniki:

  • 1 kisiel truskawkowy
  • 1 op. makaronu rurki
  • 1 słoik kompotu z truskawkami

Owocowa z kisielem – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1.
    Owoce ze słoika wraz z kompotem wlewamy do garnka i lekko podgrzewamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  2. 2.
    Kisiel rozpuszczamy w 200 ml zimnej wody. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, ale w nieosolonej wodzie.
  3. 3.
    Do kompotu wlewamy kisiel, wkładamy owoce i makaron. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Słowa kluczowe: zupa owocowa przepis z kisielem, zupa owocowa z kisielem, zupa owocowa z kompotu

xxxx – dodatkowe informacje

Do deseru można też wykorzystać kompot z czereśni albo wiśni. Wówczas dodajemy kisiel o takim samym smaku jak owoce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Owoce zapiekane pod owsianą kruszonką
Następny przepis: Owocowa sałatka z truskawkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode