Owocowa z kisielem
Ciesząc się słonecznym porankiem, pomyśl o odświeżającej, aromatycznej zupie owocowej z kisielem. Swoją kuszącą słodyczą pobudza do działania, jednocześnie dostarczając organizmowi cennych witamin. W przepisie wykorzystujemy zarówno świeże owoce, jak i kompot, co czyni go niezwykle praktycznym w wykorzystaniu domowych zapasów. Różnorodność owoców sprawia, że zupa niezmiennie zachwyca różnorodnością smaków. Kisiel dodaje nie tylko gęstości, ale również podkreśla smak owoców. Ta zupa owocowa z kisielem to doskonały pomysł na lekki, letni deser.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 kisiel truskawkowy
- 1 op. makaronu rurki
- 1 słoik kompotu z truskawkami
Owocowa z kisielem – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Owoce ze słoika wraz z kompotem wlewamy do garnka i lekko podgrzewamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. -
2.
Kisiel rozpuszczamy w 200 ml zimnej wody. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, ale w nieosolonej wodzie. -
3.
Do kompotu wlewamy kisiel, wkładamy owoce i makaron. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Słowa kluczowe: zupa owocowa przepis z kisielem, zupa owocowa z kisielem, zupa owocowa z kompotu
xxxx – dodatkowe informacje
Do deseru można też wykorzystać kompot z czereśni albo wiśni. Wówczas dodajemy kisiel o takim samym smaku jak owoce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Owoce zapiekane pod owsianą kruszonką
Następny przepis: Owocowa sałatka z truskawkami