Omlet z otrębami, orzechami i dżemem
Przepis na omlet z otrębami, orzechami i dżemem to doskonały pomysł na zdrowe, pożywne i smaczne śniadanie. Jest to rewelacyjny sposób na rozpoczęcie dnia z wyśmienitymi strukturami smaków i tekstur: słodki dżem, chrupiące orzechy i delikatne otręby. Ta wersja tradycyjnego omletu to bogactwo błonnika i witamin. Omlet z otrębami to danie, które dostarczy Ci energię na długie godziny, a jednocześnie zadba o Twoją sylwetkę. Idealne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie, a także dla wszystkich, którzy cenią zdrową, ale jednocześnie smaczną kuchnię.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 jajka
- otręby owsiane (można dodać również trochę żytnich czy innych)
- orzechy
Omlet z otrębami, orzechami i dżemem – jak zrobić?
- Przygotowanie składników (w pudełku zblendowane otręby z orzechami)
- Wrzucamy składniki: dwa jajka, otręby, orzechy, ewen. suszone jagody goji, żurawina
- Mieszamy
- Wlewamy na patelnię
- Po zarumienieniu, przewracamy
- Omlet gotowy!
- Smarujemy ulubionym dżemem!
- Kroimy, smacznego!
Omlet z otrębami, orzechami i dżemem – dodatkowe informacje
– często kupują płatki owsiane błyskawiczne, dodaję orzechy i blenduję. Następnie gotową mieszankę wrzucam do jajek.
– do swojego omleta dodaję jagody goji, można wrzucić też suszoną żurawinę.
– wierzch smaruję najczęściej dżemem malinowym, jednak można wybrać inną opcję:
- serek wiejski z dżemem
- serek wiejski z np. truskawkami, brzoskwiniami czy innym ulubionym owocem
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Omlet z kiełbasą
Następny przepis: Omlet z płatkami owsianymi