Omlet z otrębami, orzechami i dżemem

Omlet z otrębami, orzechami i dżemem

Przepis na omlet z otrębami, orzechami i dżemem to doskonały pomysł na zdrowe, pożywne i smaczne śniadanie. Jest to rewelacyjny sposób na rozpoczęcie dnia z wyśmienitymi strukturami smaków i tekstur: słodki dżem, chrupiące orzechy i delikatne otręby. Ta wersja tradycyjnego omletu to bogactwo błonnika i witamin. Omlet z otrębami to danie, które dostarczy Ci energię na długie godziny, a jednocześnie zadba o Twoją sylwetkę. Idealne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie, a także dla wszystkich, którzy cenią zdrową, ale jednocześnie smaczną kuchnię.

Składniki:

  • 2 jajka
  • otręby owsiane (można dodać również trochę żytnich czy innych)
  • orzechy

Omlet z otrębami, orzechami i dżemem – jak zrobić?

  1. Przygotowanie składników (w pudełku zblendowane otręby z orzechami)
  2. Wrzucamy składniki: dwa jajka, otręby, orzechy, ewen. suszone jagody goji, żurawina
  3. Mieszamy
  4. Wlewamy na patelnię
  5. Po zarumienieniu, przewracamy
  6. Omlet gotowy!
  7. Smarujemy ulubionym dżemem!
  8. Kroimy, smacznego!

Omlet z otrębami, orzechami i dżemem – dodatkowe informacje

– często kupują płatki owsiane błyskawiczne, dodaję orzechy i blenduję. Następnie gotową mieszankę wrzucam do jajek.

– do swojego omleta dodaję jagody goji, można wrzucić też suszoną żurawinę.

– wierzch smaruję najczęściej dżemem malinowym, jednak można wybrać inną opcję:

  1. serek wiejski z dżemem
  2. serek wiejski z np. truskawkami, brzoskwiniami czy innym ulubionym owocem


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Omlet z kiełbasą
Następny przepis: Omlet z płatkami owsianymi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode