Noodle w pudle

Noodle w pudle

Zapewne większość z was dobrze zna pyszne „noodle w pudle” dostępne w wielu restauracjach w całej Polsce. To właśnie ten przepis podsuwam teraz. Jest to danie kuchni street food, które zdobyło powszechną popularność dzięki swojej prostocie i niebywałych możliwościom smakowym. W wielu miastach, takich jak Ursynów, Wrocław czy Warszawa, mamy możliwość skosztowania różnorodnych wersji tego dania. Noodle w pudle składa się z makaronu i przeróżnych dodatków wedle indywidualnego gustu. Idealne na szybki obiad, na ciepło i na zimno. Wypróbuj swój własny noodle w pudle!

Składniki:

  • Ugotowany makaron lub makaron do woka
  • Ugotowane warzywa: marchew, kalafior
  • Pół kiełbaski
  • Pół puszki kukurydzy
  • Mleko i masło
  • Łyżka przecieru pomidorowego (mały pomidor obrany ze skórki i zblendowany)
  • Sól, pieprz, wędzona papryka, zioła prowansalskie lub przyprawy wg uznania

Noodle w pudle – jak zrobić?

  1. 1.

    Rozpuszczamy odrobinę masełka na patelni i wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę.

  2. 2.

    Do przysmażonej kiełbaski wrzucamy pokrojone w półplastry marchew i rozdrobniony kalafior i kukurydzę. Mieszamy. Podlewamy małymi ilościami mleka. Dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego. Przyprawiamy.

  3. 3.

    Pozostawiamy do zagotowania się sosu własnego i podajemy.

Noodle w pudle – dodatkowe informacje

Mleko można zastąpić wodą, przecierem pomidorowym lub pokrojonym pomidorem lub odrobiną passaty. Dla urozmaicenia dania zamiast widelca można podać chińskie pałeczki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nocne bułki pszenne z kaszą jaglaną
Następny przepis: NOODLE Z KURCZAKIEM I PAK CHOI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode