Nalewka lodowa

Nalewka lodowa

Nalewka lodowa to niezwykle aromatyczny i wyrafinowany trunek, który z pewnością podbije serca wszystkich smakoszy wykwintnych alkoholi. Przygotowując tę unikalną nalewkę, stworzymy idealne połączenie najwyższej jakości spirytusu z naturalnymi owocami. Wyjątkowość tego napoju polega na tym, że jest on poddawany specjalnemu procesowi mrożenia, który intensyfikuje smak i jest kluczem do osiągnięcia charakterystycznej dla tej nalewki klarowności i czystości. To wyjątkowy trunek, który ze względu na swoją oryginalność i smak idealnie sprawdzi się jako prezent dla najbliższych lub jako sposób na ożywienie rodzinnych spotkań.

Składniki:

  • 500 ml wódki czystej
  • 180 gram cukierków o smaku lodowym ICE
  • litrowy słoik

Nalewka lodowa – jak zrobić?

  1. Cukierki umieszczam w słoiku, zalewam wódką. Słoik zakręcam, odstawiam na pięć dni, raz na dzień słoikiem potrząsam. Przed podaniem schładzam w lodówce.

Nalewka lodowa – Dodatkowe informacje

Przygotowaną nalewkę przelewam do karafki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nalewka landrynkowa
Następny przepis: Nalewka miętowa, miętówka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode