Nalewka lodowa
Nalewka lodowa to niezwykle aromatyczny i wyrafinowany trunek, który z pewnością podbije serca wszystkich smakoszy wykwintnych alkoholi. Przygotowując tę unikalną nalewkę, stworzymy idealne połączenie najwyższej jakości spirytusu z naturalnymi owocami. Wyjątkowość tego napoju polega na tym, że jest on poddawany specjalnemu procesowi mrożenia, który intensyfikuje smak i jest kluczem do osiągnięcia charakterystycznej dla tej nalewki klarowności i czystości. To wyjątkowy trunek, który ze względu na swoją oryginalność i smak idealnie sprawdzi się jako prezent dla najbliższych lub jako sposób na ożywienie rodzinnych spotkań.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 500 ml wódki czystej
- 180 gram cukierków o smaku lodowym ICE
- litrowy słoik
Nalewka lodowa – jak zrobić?
- Cukierki umieszczam w słoiku, zalewam wódką. Słoik zakręcam, odstawiam na pięć dni, raz na dzień słoikiem potrząsam. Przed podaniem schładzam w lodówce.
Nalewka lodowa – Dodatkowe informacje
Przygotowaną nalewkę przelewam do karafki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Nalewka landrynkowa
Następny przepis: Nalewka miętowa, miętówka