Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem

Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem

Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem to fantastyczny sposób na podanie tradycyjnych naleśników w zupełnie nowej, wytwornej formie. Ta imponująca potrawa łączy soczyste mięso mielone z delikatną teksturą naleśników oraz świeżą nutą szpinaku. To wyjątkowa propozycja na wspólne, rodzinne obiady czy uroczystości, które z pewnością zaskoczą oraz zachwycą wszystkich gości. Bogactwo smaków i aromatów, które uwalniają się z każdej warstwy tego tortu, sprawią, że ten przepis na tort naleśnikowy z mięsem mielonym i szpinakiem szybko stanie się jednym z Waszych ulubionych. Bez wątpienia, ta potrawa to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • NADZIENIE:
  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 450g szpinaku mrożonego
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 80g koncentratu pomidorowego
  • szczypta cukru
  • papryka słodka mielona
  • bazylia
  • sól
  • pieprz czarny
  • 300g sera żółtego (Gouda)

Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem – jak zrobić?


  1. image-05u8262

  2. image-1l223o7

  3. image-0b4jea0

  4. image-0vh1kqa

Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem – dodatkowe informacje

Tort naleśnikowy z mięsem mielonym oraz tort naleśnikowy ze szpinakiem to przepisy idealne dla miłośników tego rodzaju dania. Jeśli chcesz, aby Twój tort miał równe boki, możesz odciąć krawędzie np. od talerza – w ten sposób uzyskasz estetyczny efekt.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem
Następny przepis: Naleśnikowy sernik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode