Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem to fantastyczny sposób na podanie tradycyjnych naleśników w zupełnie nowej, wytwornej formie. Ta imponująca potrawa łączy soczyste mięso mielone z delikatną teksturą naleśników oraz świeżą nutą szpinaku. To wyjątkowa propozycja na wspólne, rodzinne obiady czy uroczystości, które z pewnością zaskoczą oraz zachwycą wszystkich gości. Bogactwo smaków i aromatów, które uwalniają się z każdej warstwy tego tortu, sprawią, że ten przepis na tort naleśnikowy z mięsem mielonym i szpinakiem szybko stanie się jednym z Waszych ulubionych. Bez wątpienia, ta potrawa to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Piotr Zieliński
Składniki:
- NALEŚNIKI:
- 2 1/2 szklanki mąki pszennej
- 4 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- NADZIENIE:
- 500g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 cebule
- 6 ząbków czosnku
- 450g szpinaku mrożonego
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- 80g koncentratu pomidorowego
- szczypta cukru
- papryka słodka mielona
- bazylia
- sól
- pieprz czarny
- 300g sera żółtego (Gouda)
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem – jak zrobić?
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem – dodatkowe informacje
Tort naleśnikowy z mięsem mielonym oraz tort naleśnikowy ze szpinakiem to przepisy idealne dla miłośników tego rodzaju dania. Jeśli chcesz, aby Twój tort miał równe boki, możesz odciąć krawędzie np. od talerza – w ten sposób uzyskasz estetyczny efekt.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem
Następny przepis: Naleśnikowy sernik