Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym.

Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym.

Zapraszamy do odkrycia pysznego przepisu na naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym. Te delikatne, delikatnie zapieczone placki są zaskakująco prostym daniem, które łączy smak soczystego szpinaku i bogatego, topionego sera. Sos serowy dodaje głębi i aromatu, czyniąc je wyjątkowym daniem na kolację czy obiad. Idealne dla wegetarian lub tych, którzy szukają czegoś innego. Są szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie wystrzegają się typowego smaku naleśników. To połączenie, które na pewno zachwyci twoich gości smakoszy. Serdecznie zapraszamy do przygotowania doskonałych naleśników ze szpinakiem w sosie serowym. Spróbuj, a na pewno będziesz zachwycony!

Składniki:

  • Naleśniki:
    150 g mąki,
    2 jajka,
    250 ml mleka,
    szczypta soli,
    woda mineralna gazowana,
    masło lub olej roślinny do smażenia,
    roztrzepane białko
  • Nadzienie:
    1 kawałek gorgonzoli (może być Lazur),
    1 serek topiony (100g),
    1/4 litra mleka,
    opakowanie szpinaku mrożonego,
    3 ząbki czosnku,
    2 łyżki śmietany,
    szczypta soli
  • Sos:
    1 kawałek sera pleśniowego,
    2 serki topione po 100g,
    150 g żółtego sera,
    1/2 szklanki mleka,
    2 ząbki czosnku,
    sól i zioła prowansalskie do smaku

1. Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym – jak zrobić?

xxxx – dodatkowe informacje

* Naleśniki można smażyć od razu, nie czekając 30 minut, ale najlepsze są i najlepiej się smażą naleśniki z ciasta, które “odpoczęło”.
*Sos można zmiksować 'żyrafą’, a jak ktoś nie ma to mieszać i czekać aż się dobrze wszystko połączy. 🙂
* Jeżeli robię na przyjęcie to robię dzień wcześniej. Gorące układam w żaroodpornym naczyniu i szczelnie zawijam jeszcze gorące w folie. Na drugi dzień wystarczy naczynie wstawić do mikrofali i gotowe.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM
Następny przepis: Naleśniki ze szpinakiem i serkiem Capri

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode