Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym.
Zapraszamy do odkrycia pysznego przepisu na naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym. Te delikatne, delikatnie zapieczone placki są zaskakująco prostym daniem, które łączy smak soczystego szpinaku i bogatego, topionego sera. Sos serowy dodaje głębi i aromatu, czyniąc je wyjątkowym daniem na kolację czy obiad. Idealne dla wegetarian lub tych, którzy szukają czegoś innego. Są szybkie i łatwe do przygotowania, a jednocześnie wystrzegają się typowego smaku naleśników. To połączenie, które na pewno zachwyci twoich gości smakoszy. Serdecznie zapraszamy do przygotowania doskonałych naleśników ze szpinakiem w sosie serowym. Spróbuj, a na pewno będziesz zachwycony!
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- Naleśniki:
 150 g mąki,
 2 jajka,
 250 ml mleka,
 szczypta soli,
 woda mineralna gazowana,
 masło lub olej roślinny do smażenia,
 roztrzepane białko
- Nadzienie:
 1 kawałek gorgonzoli (może być Lazur),
 1 serek topiony (100g),
 1/4 litra mleka,
 opakowanie szpinaku mrożonego,
 3 ząbki czosnku,
 2 łyżki śmietany,
 szczypta soli
- Sos:
 1 kawałek sera pleśniowego,
 2 serki topione po 100g,
 150 g żółtego sera,
 1/2 szklanki mleka,
 2 ząbki czosnku,
 sól i zioła prowansalskie do smaku
1. Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
* Naleśniki można smażyć od razu, nie czekając 30 minut, ale najlepsze są i najlepiej się smażą naleśniki z ciasta, które “odpoczęło”.
*Sos można zmiksować 'żyrafą’, a jak ktoś nie ma to mieszać i czekać aż się dobrze wszystko połączy. 🙂
* Jeżeli robię na przyjęcie to robię dzień wcześniej. Gorące układam w żaroodpornym naczyniu i szczelnie zawijam jeszcze gorące w folie. Na drugi dzień wystarczy naczynie wstawić do mikrofali i gotowe.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM
Następny przepis: Naleśniki ze szpinakiem i serkiem Capri
