NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM

Jeżeli szukasz idealnego pomysłu na smaczny i syty posiłek dla siebie i swojej rodziny, ten przepis na naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i serem jest właśnie dla ciebie. Te apetyczne naleśniki to połączenie klasycznej polskiej potrawy z nutą francuskiej kuchni. Szpinak dodaje potrawie lekkości i mnóstwa witamin, pieczarki nadają smaku, a ser tworzy pyszne połączenie. Fantastyczny wybór na karnawałowy lunch czy kolację. Bez wątpienia zadowoli najbardziej wymagające podniebienia.

Składniki:

  • NA CIASTO:
    • 1 SZK MĄKI
    • 1 SZK MLEKA
    • 1 CAŁE JAJKO
    • 1 ŁYŻKA OLIWY
    • 4 ŁYŻKI CIEPŁEJ WODY
    • SZCZYPTA SOLI
  • NA NADZIENIE:
    • 500 GR SZPINAKU – U MNIE ŚWIEŻY
    • 500 GR PIECZAREK
    • 1 CEBULA
    • SER TARTY
    • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, MAJERANEK, CZOSNEK, OLIWA
  • NA SOS:
    • 2 ŁYŻKI MAJONEZU
    • 2 ŁYŻKI KETCHUPU
    • 1 ŁYŻKA JOGURTU

Naleśniki ze szpinakiem pieczarkami i serem – jak zrobić?

  1. Składniki na ciasto mieszamy razem i na patelni smażymy naleśniki.
  2. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, doprawiamy ziołami. Szpinak gotujemy 10 min, odciskamy, kroimy i smażymy na oliwie z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu. Łączymy z pieczarkami i posypujemy serem.
  3. Składniki na sos mieszamy razem, smarujemy naleśniki i nakładamy farsz. Zwijamy i serwujemy 🙂

Naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i serem – dodatkowe informacje

NIGDY NIE ROBIĘ NALEŚNIKÓW Z JEDNEJ PORCJI ….:))


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
Następny przepis: Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode