NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM
Jeżeli szukasz idealnego pomysłu na smaczny i syty posiłek dla siebie i swojej rodziny, ten przepis na naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i serem jest właśnie dla ciebie. Te apetyczne naleśniki to połączenie klasycznej polskiej potrawy z nutą francuskiej kuchni. Szpinak dodaje potrawie lekkości i mnóstwa witamin, pieczarki nadają smaku, a ser tworzy pyszne połączenie. Fantastyczny wybór na karnawałowy lunch czy kolację. Bez wątpienia zadowoli najbardziej wymagające podniebienia.
admin
Składniki:
- NA CIASTO:
- 1 SZK MĄKI
- 1 SZK MLEKA
- 1 CAŁE JAJKO
- 1 ŁYŻKA OLIWY
- 4 ŁYŻKI CIEPŁEJ WODY
- SZCZYPTA SOLI
- NA NADZIENIE:
- 500 GR SZPINAKU – U MNIE ŚWIEŻY
- 500 GR PIECZAREK
- 1 CEBULA
- SER TARTY
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, MAJERANEK, CZOSNEK, OLIWA
- NA SOS:
- 2 ŁYŻKI MAJONEZU
- 2 ŁYŻKI KETCHUPU
- 1 ŁYŻKA JOGURTU
Naleśniki ze szpinakiem pieczarkami i serem – jak zrobić?
- Składniki na ciasto mieszamy razem i na patelni smażymy naleśniki.
- Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, doprawiamy ziołami. Szpinak gotujemy 10 min, odciskamy, kroimy i smażymy na oliwie z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu. Łączymy z pieczarkami i posypujemy serem.
- Składniki na sos mieszamy razem, smarujemy naleśniki i nakładamy farsz. Zwijamy i serwujemy 🙂
Naleśniki ze szpinakiem, pieczarkami i serem – dodatkowe informacje
NIGDY NIE ROBIĘ NALEŚNIKÓW Z JEDNEJ PORCJI ….:))
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
Następny przepis: Naleśniki ze szpinakiem w sosie serowym.