Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym

Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym

Czy poszukujesz oryginalnego pomysłu na pyszny i pożywny posiłek? Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym to odpowiedź! To wykwintna i pełna smaku propozycja, która z pewnością przekona nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Idealna na rodzinny obiad, uroczysty lunch lub romantyczną kolację we dwoje. Ten przepis to świeże, zdrowe i odżywcze połączenie szpinaku z intensywnym smakiem sera pleśniowego. Naleśniki z serem pleśniowym, wzbogacone dodatkiem szpinaku, to nie tylko smaczny, ale i atrakcyjny wizualnie posiłek. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj coś naprawdę wyjątkowego!

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • olej
  • Farsz:
  • 250g szpinaku
  • 125g sera pleśniowego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania naleśników ze szpinakiem i serem pleśniowym

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę, wbij jajka. Dodaj mleko, wodę i olej. Odrobinę posól. Wymieszaj na gładką masę i usmaż naleśniki.
  2. Na patelni na rozgrzanym maśle usmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Smaż jeszcze ok. 2 minut i połącz z pokruszonym serem.
  3. Naleśniki przełóż farszem i obsmaż na patelni ok. 2 min z obu stron. Najlepiej smakują polane sosem serowym (niestety nie miałam, na zdjęciu polane sosem jogurtowym ;))

Porady – dodatkowe informacje

Znakomicie smakują z fixem 4 sery z brokułami Knorr zrobionym wg przepisu z opakowania 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Naleśniki ze szpinakiem i mięsem
Następny przepis: NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM PIECZARKAMI I SEREM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode