Najlepsze lody z masłem orzechowym, miodem i serkiem mascarpone (bez maszynki)

Najlepsze lody z masłem orzechowym, miodem i serkiem mascarpone (bez maszynki)

Czy jesteś gotowy na najbardziej kuszące i niepowtarzalne połączenie smaków? Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalny przepis na lody, które z pewnością podbiją serca wszystkich miłośników słodkości. Wyjątkowe lody z masłem orzechowym, miodem i serkiem mascarpone to niewątpliwie odmienne, a zarazem zniewalające doświadczenie kulinarne. Dodatkowym atutem jest fakt, że do ich przygotowania nie potrzebujesz maszynki do lodów! Ten prosty, ale wyrafinowany deser, jest łatwo dostępny dla każdego, kto chce delektować się domowymi, kremowymi lodami z serka mascarpone. Spróbuj wyjątkowego przepisu, który połączył nasze trzy ulubione składniki – masło orzechowe, miód i serek mascarpone.

Składniki:

  • Pudełko o pojemności 1 litra
  • 400 ml śmietanki 30-42%
  • 200g masła orzechowego
  • 100g serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru (płaskie)
  • 4 łyżki miodu (około 80g)

Najlepsze lody z masłem orzechowym, miodem i serkiem mascarpone (bez maszynki) – jak zrobić?

  1. Śmietankę z cukrem ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z masłem orzechowym – uprzednio zmiksowanym z serkiem mascarpone oraz miodem. Całość przełożyć do pudełka, zamknąć i schłodzić w zamrażarce. Najlepiej, aby lody przed podaniem postały 2-3 minuty w temperaturze pokojowej.

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli wolicie mniej słodkie lody z serka mascarpone – użyjcie mniej cukru lub miodu – dla mnie poniższe proporcje są idealne.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Najlepsze domowe tortille (placki)
Następny przepis: Najlepsze naleśniki z serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode