Najlepsze kotlety mielone z indyka

Najlepsze kotlety mielone z indyka

Zastanawiasz się jak zrobić mielone z indyka, które będą równocześnie aromatyczne, soczyste i pełne smaku? Szukasz zdrowszej, ale równie smacznej alternatywy dla tradycyjnych kotletów mielonych? Ten przepis na najlepsze kotlety mielone z indyka to idealna odpowiedź na twoje kulinarne poszukiwania. Wyselekcjonowane składniki gwarantują idealne połączenie smaków – niewielka ilość dodatków sprawia, że delikatny smak indyka jest wyeksponowany. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka z udźca
  • 1/2 szklanki czystej wody gazowanej
  • łyżeczka mielonego pieprzu
  • niepełna łyżeczka soli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 ząbki czosnku
  • jajko
  • olej do smażenia

Najlepsze kotlety mielone z indyka – jak zrobić?

  1. Do miski przekładamy mięso, dodajemy wodę, jajko, sól, pieprz, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięsną masę wyrabiamy 10 minut a następnie odstawiamy aż wchłonie wodę na godzinę. Po tym czasie formujemy zgrabne kotlety mielone i obtaczamy w bułce tartej.
  2. Na patelnię nalewamy olej na rozgrzany tłuszcz przekładamy sznycelki i smażymy na małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.

Sposób przygotowania: jak zrobić mielone z indyka.

Najlepsze kotlety mielone z indyka – dodatkowe informacje

Takie kotleciki smażymy na małym ogniu, aby nie spaliły się z zewnątrz, a w środku nie były surowe. Podajemy je z ziemniaczkami i mizerią lub ogórkiem kiszonym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Najlepsze rurki z kremem pod slońcem!!
Następny przepis: Babciny królik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode