Nadziewany filet z indyka w panierce
Nadziewany filet z indyka w panierce to niebywale smaczny i delikatny daniem. Pyszne danie znane z kuchni francuskiej, które wprost rozpływa się w ustach i zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Wyśmienita propozycja dla miłośników mięsnych dań o wyszukanych smakach. Świetnie sprawdzi się jako główne danie na wielkanocnym stole lub podczas formalnych obiadów. Podstawą tej potrawy jest doskonale przyrządzony filet z indyka, który jest smażony na złoty kolor do osiągnięcia chrupiącej skórki. To tajemnica jego niepowtarzalnego smaku i aromatu. Nieskomplikowany skład i niezawodny efekt końcowy sprawiają, że to danie jest popularne na całym świecie. Świetna propozycja na każdą okazję.
admin
Składniki:
- 2 duże kotlety z indyka
- 6 pieczarek
- kawałek pora
- mała papryka czerwona
- 100 g sera żółtego
- 2 łyżki masła
- pieprz i sól
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Nadziewany filet z indyka w panierce – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
Danie można podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Nadziewany makaron w kremowym sosie serowym
Następny przepis: Najłatwiejsze ciasto w świecie