Nadziewany filet z indyka w panierce

Nadziewany filet z indyka w panierce

Nadziewany filet z indyka w panierce to niebywale smaczny i delikatny daniem. Pyszne danie znane z kuchni francuskiej, które wprost rozpływa się w ustach i zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Wyśmienita propozycja dla miłośników mięsnych dań o wyszukanych smakach. Świetnie sprawdzi się jako główne danie na wielkanocnym stole lub podczas formalnych obiadów. Podstawą tej potrawy jest doskonale przyrządzony filet z indyka, który jest smażony na złoty kolor do osiągnięcia chrupiącej skórki. To tajemnica jego niepowtarzalnego smaku i aromatu. Nieskomplikowany skład i niezawodny efekt końcowy sprawiają, że to danie jest popularne na całym świecie. Świetna propozycja na każdą okazję.

Składniki:

  • 2 duże kotlety z indyka
  • 6 pieczarek
  • kawałek pora
  • mała papryka czerwona
  • 100 g sera żółtego
  • 2 łyżki masła
  • pieprz i sól
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Nadziewany filet z indyka w panierce – jak zrobić?



xxxx – dodatkowe informacje

Danie można podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nadziewany makaron w kremowym sosie serowym
Następny przepis: Najłatwiejsze ciasto w świecie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode