Nadziana bagietka na gorąco

Nadziana bagietka na gorąco

Nadziana bagietka na gorąco to prosty i smakowity przysmak, który sprawdzi się zarówno na nieformalnym spotkaniu ze znajomymi, jak i podczas rodzinnej kolacji. Bagietkę, nadziewamy swoim ulubionym farszem, który roztapia się w jej wnętrzu podczas pieczenia, nadając jej niepowtarzalnego smaku. Wszystko wygląda apetycznie, a zapach, który unosi się w kuchni podczas pieczenia, jest po prostu nieodparty! To doskonały pomysł dla tych, którzy szukają na szybko przygotowywanych, a jednocześnie pysznych potraw. Nadziewana bagietka na ciepło na pewno zaskoczy i zachwyci Twoich gości swoją prostotą i wyrafinowanym smakiem.

Składniki:

  • 1 bagietka o średnicy 28-30cm
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/3 zielonej papryki
  • 1/3 żółtej papryki
  • 2 cienkie parówki (można użyć bananowych)
  • 100g startej mozzarelli
  • ok. 2 łyżki oleju do smażenia
  • Przyprawy: sól morska, świeżo mielony pieprz, granulowany czosnek, przyprawa do pizzy według uznania
  • Ponadto: folia aluminiowa

Nadziana bagietka na gorąco – jak zrobić?

  1. Podsmażanie
    1.
    Papryki i parówki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy.
  2. farsz
    2.
    Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
  3. faszerowanie
    3.
    Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ. Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut.
  4. gotowe do krojenia
    4.
    Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem 🙂

xxxx – dodatkowe informacje

Z tej porcji farszu możemy napełnić dwie bagietki 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: NACZYNKA WIELKANOCNA
Następny przepis: Nadzienie do kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode