Nadziana bagietka na gorąco
Nadziana bagietka na gorąco to prosty i smakowity przysmak, który sprawdzi się zarówno na nieformalnym spotkaniu ze znajomymi, jak i podczas rodzinnej kolacji. Bagietkę, nadziewamy swoim ulubionym farszem, który roztapia się w jej wnętrzu podczas pieczenia, nadając jej niepowtarzalnego smaku. Wszystko wygląda apetycznie, a zapach, który unosi się w kuchni podczas pieczenia, jest po prostu nieodparty! To doskonały pomysł dla tych, którzy szukają na szybko przygotowywanych, a jednocześnie pysznych potraw. Nadziewana bagietka na ciepło na pewno zaskoczy i zachwyci Twoich gości swoją prostotą i wyrafinowanym smakiem.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 1 bagietka o średnicy 28-30cm
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 zielonej papryki
- 1/3 żółtej papryki
- 2 cienkie parówki (można użyć bananowych)
- 100g startej mozzarelli
- ok. 2 łyżki oleju do smażenia
- Przyprawy: sól morska, świeżo mielony pieprz, granulowany czosnek, przyprawa do pizzy według uznania
- Ponadto: folia aluminiowa
Nadziana bagietka na gorąco – jak zrobić?
- 
     
 1.
 Papryki i parówki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw do lekkiej miękkości papryk-odstawiamy.
- 
     
 2.
 Farsz przekładamy do miski dodajemy ser mozzarella i całość mieszamy.
- 
     
 3.
 Z bagietki odcinamy końcówki i wydrążamy z nich miąższ. Następnie napychamy do bułki farsz ugniatając łyżką. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez 15 minut.
- 
     
 4.
 Po tym czasie rozwijamy (Uwaga gorące!!!) kroimy na kromeczki i podajemy np. z ulubionym sosem 🙂
xxxx – dodatkowe informacje
Z tej porcji farszu możemy napełnić dwie bagietki 🙂

