Nadzienie do kurczaka

Nadzienie do kurczaka

Intrygujący i smakowity, nasz przepis na nadzienie do kurczaka zapewni niesamowite doznania kulinarne dla wszystkich miłośników kuchni domowej. Ta wyjątkowa receptura pozwoli na stworzenie aromatycznego i soczystego nadzienia, które doskonale uzupełni smak pieczonego mięsa. Ekskluzywne, ale łatwo dostępne składniki garantują niezrównany efekt końcowy, który do gustu przypadnie zarówno doświadczonym kucharzom, jak i osobom, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem. Spróbuj naszego przepisu i przekonaj się, jak proste może być przygotowanie pysznego nadzienia do kurczaka idealnego na rodzinny obiad czy wykwintny wieczór ze znajomymi.

Składniki:

  • – 5 jajek
  • – 2 duże pęczki natki pietruszki
  • – 100 g masła (pół kostki)
  • – 2 duże kawałki wątrobki z kurczaka
  • – 1 łyżeczka cukru
  • – szczypta soli
  • – 1 szklanka bułki tartej (jeśli za rzadkie, dosypać)

Nadzienie do kurczaka – jak zrobić?

  1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, masło (miękkie), cukier, sól i bułkę tartą.
  2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, tak aby utworzyła się jednolita masa.
  3. Tak przygotowane nadzienie wkładamy do kurczaka i zaszywamy go.
  4. Do tego idealne są pieczone kartofelki, wcześniej trochę podgotowane.

Smacznego!

Nadzienie do kurczaka – dodatkowe informacje

Podczas pieczenia kurczaka należy co jakiś czas oblewać olejem (z brytfanki), a kartofelki przewracać, żeby równo się upiekły.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Nadziana bagietka na gorąco
Następny przepis: Nadziewana papryka mięsem i ryżem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode