Mus gruszkowy na zime dla niemowląt

Mus gruszkowy na zime dla niemowląt

Mus gruszkowy na zimę jest wspaniałym przepisem na domowe przetwory dla najmłodszych członków rodziny. Wykorzystanie sezonowych gruszek i prosty proces wekowania sprawiają, że ten mus jest prosty do przygotowania. Wiemy, jak ważne jest, żeby małe dzieci jadły zdrową i naturalną żywność, dlatego proponujemy ten przepis na samodzielne przygotowanie domowego musu gruszkowego. To świetna alternatywa dla sklepowych musów owocowych dla niemowląt, które często zawierają dodatki konserwujące i cukry. Przy wykorzystaniu tego przepisu, sami decydujemy o składnikach, dzięki czemu nasze dzieci będą zdrowo odżywione.

Składniki:

  • 1 kilogram gruszek
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli

Mus gruszkowy na zimę dla niemowląt – jak zrobić?

  1. Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki, wykrawamy środki i wrzucamy do garnka podlewając dwiema łyżkami wody i szczyptą soli. Smażymy tak, by gruszki całkowicie się „rozpadły”.
  2. Kiedy gruszki już zmiękną, rozdrabniamy blenderem na mus lub przecieramy przez sito. Gorący mus wkładamy do słoiczków i pasteryzujemy 10 min.

Słowa kluczowe: mus gruszkowy przepis, wekowanie zupek dla niemowląt, musy owocowe dla niemowląt przepisy, mus gruszkowy na zimę, przetwory dla niemowląt, mrożenie gruszek, przetwory dla niemowląt przepisy, mus gruszkowy, gruszki dla niemowlaka.

Mus gruszkowy – dodatkowe informacje

Najlepiej wybierać słodkie gruszki, wtedy smak musu jest lepszy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mus czekoladowy z kawową granitą
Następny przepis: Mus czekoladowy z truskawkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode