Muffinki z jagodami
Czy jest coś lepszego niż domowe wypieki prosto z piekarnika? Ten przepis na muffinki z jagodami pozwoli ci cieszyć się nie tylko pysznym smakiem, ale i aromatem niewiele rzeczy może zastąpić. Niezależnie od tego, czy wybierzesz świeże jagody w sezonie, czy też skorzystasz z mrożonych jagód, efekt końcowy z pewnością zadowoli twoje podniebienie. Te muffinki, łączące w sobie delikatną miękkość ciasta i kwasowy akcent jagód, są wprost doskonałe na drugie śniadanie, podwieczorek czy weekendowe leniwe poranki. Jeśli szukasz łatwego i smacznego przepisu, muffinki z jagodami to propozycja właśnie dla Ciebie!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1/2 kostki roztopionego masła
- 1 jajko
- szklanka jagód
Muffinki z jagodami – jak zrobić?
- W jednym naczyniu mieszamy wszystkie składniki suche czyli: mąkę, proszek, cukier. W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre: roztopione masło, jajko, mleko.
- Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i całość mieszamy/miksujemy. Do przygotowanego ciasta dodajemy jagody i lekko mieszamy.
- Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.
Słowa kluczowe: muffiny jagodowe przepis, muffinki jagodowe przepis, babeczki jagodowe przepis, jagodowe muffinki, muffiny z jagodami przepis, przepis na babeczki z jagodami, przepis na muffinki z jagodami, muffinki z jagodami mrożonymi, babeczki jagodowe, muffinki jagodowe, muffiny jagodowe, babeczki z jagodami, muffiny z jagodami, muffinki z jagodami
Muffinki z jagodami – dodatkowe informacje
Zamiast jagód możemy dodać inne owoce np. borówki
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Muffinki śnieżne kule
Następny przepis: Muffinki z Colą i czekoladą