Muffinki z jagodami

Muffinki z jagodami

Czy jest coś lepszego niż domowe wypieki prosto z piekarnika? Ten przepis na muffinki z jagodami pozwoli ci cieszyć się nie tylko pysznym smakiem, ale i aromatem niewiele rzeczy może zastąpić. Niezależnie od tego, czy wybierzesz świeże jagody w sezonie, czy też skorzystasz z mrożonych jagód, efekt końcowy z pewnością zadowoli twoje podniebienie. Te muffinki, łączące w sobie delikatną miękkość ciasta i kwasowy akcent jagód, są wprost doskonałe na drugie śniadanie, podwieczorek czy weekendowe leniwe poranki. Jeśli szukasz łatwego i smacznego przepisu, muffinki z jagodami to propozycja właśnie dla Ciebie!

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 kostki roztopionego masła
  • 1 jajko
  • szklanka jagód

Muffinki z jagodami – jak zrobić?

  1. W jednym naczyniu mieszamy wszystkie składniki suche czyli: mąkę, proszek, cukier. W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre: roztopione masło, jajko, mleko.
  2. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i całość mieszamy/miksujemy. Do przygotowanego ciasta dodajemy jagody i lekko mieszamy.
  3. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut.

Słowa kluczowe: muffiny jagodowe przepis, muffinki jagodowe przepis, babeczki jagodowe przepis, jagodowe muffinki, muffiny z jagodami przepis, przepis na babeczki z jagodami, przepis na muffinki z jagodami, muffinki z jagodami mrożonymi, babeczki jagodowe, muffinki jagodowe, muffiny jagodowe, babeczki z jagodami, muffiny z jagodami, muffinki z jagodami

Muffinki z jagodami – dodatkowe informacje

Zamiast jagód możemy dodać inne owoce np. borówki


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Muffinki śnieżne kule
Następny przepis: Muffinki z Colą i czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode