Muffinki z dojrzałych bananów

Muffinki z dojrzałych bananów

Zastanawiasz się czasem, co zrobić z przejrzałymi bananami, które zostały pod ręką? Zapomnij o ich wyrzucaniu! Mamy na to pyszne rozwiązanie – muffinki z dojrzałych bananów. Wychodzą one niezwykle miękkie, wilgotne i pachnące, a co najważniejsze – pełne są naturalnej słodyczy. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, drugie śniadanie czy deser po obiedzie. Te aromatyczne, bananowe muffinki pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Można je podawać na ciepło, na zimno, a także przygotować na różne okazje – spotkanie z przyjaciółmi, rodzinne święta czy jako przekąskę do pracy czy szkoły.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 125g roztopionego masła
  • 3 łyżki miodu (można więcej jeśli lubimy bardziej słodkie)
  • 2 jajka
  • Pół szklanki jogurtu
  • 3 dojrzałe banany rozgniecione widelcem

Muffinki z dojrzałych bananów – jak zrobić?

  1. 1.

    Suche składniki przesiać i wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre, a potem suche dodać do mokrych i „niedbale” wymieszać.

    Ciasto przełożyć do foremek na muffinki, piec przez 25min w 180st.

Słowa kluczowe: co zrobić z przejrzałych bananów

Muffinki z dojrzałych bananów – dodatkowe informacje

Tytuł: Muffinki z dojrzałych bananów

Słowa kluczowe: co zrobić z przejrzałych bananów

Porady:

1. Produkty muszą być w temperaturze pokojowej.

2. Mieszamy tylko w jednym kierunku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Muffinki z czekoladą bez użycia miksera
Następny przepis: Muffinki z nadzieniem budyniowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode