Mortadela inaczej

Mortadela inaczej

Przygotowanie własnej, domowej mortadeli to nie tylko frajda, ale przede wszystkim zapewnienie sobie i bliskim pełnowartościowego posiłku. Tradycyjny, włoski smak tego mięsnego przysmaku z łatwością przeniesiesz z komfortu własnej kuchni na rodzinny obiad, piknik czy grilla. „Mortadela inaczej” to propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni i dodawać swoim daniom nieoczekiwanych smaków. Dzięki dodatkom, które znajdziesz w przepisie, Twoja mortadela nabierze zupełnie nowego charakteru. A wszystko to przy wykorzystaniu produktów, które możesz dostać w popularnej sieci Biedronka. To połączenie wygody z domowym smakiem oraz tradycją. Niezależnie od okazji, twoja mortadela na pewno zaskoczy gości.

Składniki:

  • Mortadela
  • Jajko + bułka tarta
  • Ogórek kiszony, papryka, ser
  • Ketchup

Mortadela inaczej – jak zrobić?

  1. Mortadele kroję wzdłuż (kupuję tę z Biedronki) na paski o grubości około 1 cm.
  2. Ogórek, paprykę i ser kroję w słupki.
  3. Mortadele składam na pół, ostrożnie aby się nie złamała, kładę do środka pokrojone warzywa i ser, spinam wykałaczką.
  4. Panieruję w jajku i bulce. Smażę przez chwilę, aż bulka się zarumieni.
  5. Smaruję ketchupem.

Mortadela inaczej – dodatkowe informacje

Mozna podac z ziemniakami i surowka, zamiast ketchupu sos czosnkowy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Morszczuk z patelni grillowej z ziemniakami z podsmażonym szczypiorkiem.
Następny przepis: Moskale

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode