Mocno czekoladowy krem z fasoli
Krem czekoladowy z fasoli to zdrowa i wegańska alternatywa dla popularnej Nutelli. Stworzenie go w domowej kuchni jest prostym sposobem na cieszenie się deserem bez poczucia winy. Jego główne składniki to kakao, orzechy i oczywiście fasola, która nadaje mu aksamitnej konsystencji i dodaje białka roślinnego. Ta innowacyjna wersja klasycznego kremu czekoladowego zadowoli wszystkich miłośników słodyczy, poszukujących zdrowszych alternatyw, bez rezygnacji ze smaku. Wykorzystanie konserwowanej, czerwonej fasoli pozwala przyspieszyć proces przygotowania, jednocześnie zapewniając bogactwo mikroelementów. Mocno czekoladowy krem z fasoli to prawdziwa uczta dla podniebienia!
admin
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżki mocnego kakao
- 2 łyżki ksylitolu
Mocno czekoladowy krem z fasoli – jak zrobić?
- Fasolę wraz z płynem zblendować na gładki mus.
- Dodać ksylitol, utrzeć.
- Dodać kakao, dokładnie wymieszać.
Mocno czekoladowy krem z fasoli – dodatkowe informacje
Wspaniały dodatek do deserów, naleśników, kanapek, itp.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Mocno czekoladowe ciasto ucierane
Następny przepis: Mocno czekoladowy tort obłożony masą marcepanową