Miruna z kombiwaru

Miruna z kombiwaru

„Miruna z kombiwaru” to pyszna i aromatyczna propozycja dla miłośników rybnych potraw. Przygotowywana w kombiwarze, staje się niezwykle soczysta i delikatna, zachowując jednocześnie całe swoje wartości odżywcze. To doskonała propozycja na rodzinny obiad czy uroczystą kolację. Smakosze cenią mirunę za jej delikatne mięso, które w kombinacji z wyselekcjonowanymi przyprawami dosłownie rozpływa się w ustach. Kombiwar pozwala na idealne ugotowanie ryby, będącej centrum tej niepowtarzalnej potrawy. Ten przepis, łączący unikalne smaki i aromaty, na pewno zaskoczy niejednego wielbiciela ryb i stanie się prawdziwą gratką dla naszych kubków smakowych.

Składniki:

  • 2 płaty miruny ze skórą
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 10 dkg sera żółtego w kawałku
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 2 szczypty soli
  • 20 liści szczawiu

Miruna z kombiwaru – jak zrobić?

  1. Mirunę oczyszczamy. Delikatnie posypujemy przyprawą do ryb po stronie bez skóry. Jajko roztrzepujemy z 2 łyżkami mleka i szczyptami soli. Dodajemy starty na drobnych oczkach ser i mieszamy. Powstanie gęsta masa, którą wykładamy na wierzch każdej rybki. Posypujemy posiekanym szczawiem i wkładamy do kombiwaru na ok 30 minut w temp 170st C.

Miruna z kombiwaru – dodatkowe informacje

Taką rybkę można także przygotować w piekarniku lub piecyku elektrycznym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Miodowy piernik
Następny przepis: Miruna z piekarnika

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode