Mintaj w cieście z pieczarkami

Mintaj w cieście z pieczarkami

Zapraszamy do odkrycia przepisu na mintaja w cieście z pieczarkami. Proste i smaczne połączenie, które dostarczy Ci wielu niezapomnianych smaków. Mintaj, znany również jako dorsz północny, to smaczna i niskokaloryczna ryba, która znakomicie komponuje się z delikatnym smakiem pieczarek. Ta aranżacja stworzy prawdziwą symfonię smaków na paletach Twoich kubków smakowych. Do jego przygotowania używamy tylko świeżych składników, które dostarczą Ci wiele wartościowych witamin i minerałów. Na pewno sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Pachnący, świeżo upieczony mintaj w cieście to propozycja, której nie można odmówić.

Składniki:

  • 1 kg fileta z mintaja
  • 0,5 kg pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 10 dkg mąki
  • 2 jajka
  • woda
  • mąka do obtaczania ryby
  • 0,5 kostki masła

Mintaj w cieście z pieczarkami – jak zrobić?

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy.
  2. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
  3. Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
  4. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
  5. W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
  6. Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.

Mintaj w cieście z pieczarkami – dodatkowe informacje

Ryba najlepiej smakuje gorąca.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mini tortille
Następny przepis: Mintaj w sosie kurkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode