Mięso wieprzowe z warzywami

Mięso wieprzowe z warzywami

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak przyrządzić pyszne, soczyste mięso wieprzowe, które zamieni wasz obiad w prawdziwą ucztę? Ten przepis jest dla was. Pękający w ustach kąsek wieprzowiny duszonej z warzywami to prawdziwy smakosz. Delikatne mięso perfekcyjnie komponuje się z chrupiącymi warzywami, sprawiając, że każde danie staje się wyjątkowe. Wprawdzie wymaga nieco czasu i cierpliwości, ale gwarantuję, że efekt końcowy was nie zawiedzie. Idealne na rodzinne obiady, spotkania z przyjaciółmi czy specjalne okazje. Nie czekajcie, odkryjcie sekret duszonego mięsa wieprzowego z warzywami.

Składniki:

  • 30-40 dag mięsa wieprzowego
  • 5 cebul
  • 2 marchewki
  • 3/4 pora
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • olej
  • sól i pieprz

Mięso wieprzowe z warzywami – jak zrobić?

  1. Cebule obrać, umyć, pokroić w pół plastry i wrzucić do garnka z odrobina oleju i dusić na małym ogniu.
  2. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach a pora pokroić na pół plastry i dodać do cebuli.
  3. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Mięso pokroić na małe kawałki i usmażyć na oleju z dodatkiem papryki ostrej.
  5. Następnie dodać do warzyw i dusić jeszcze przez chwilę.
  6. Podawać np: z makaronem.

Mięso wieprzowe z warzywami – dodatkowe informacje

Zamiast mięsa wieprzowego można dodać pierś z kurczaka;-)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Mięso w słoikach
Następny przepis: Mieszanka chińska z kurczakiem i ryżem ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode